Šport
26 ogledov

Kristijan Koren dobil sprint v Italiji

Primorec je dosegel uspeh kariere. (Foto: Marjan Kelner) Žurnal24 main
Slovenski kolesar Liquigasa Kristijan Koren je na dirki za VN Camaiora v Italiji dosegel uspeh kariere. 23-letnik je slavil v sprintu!

Kolesar iz okolice Ajdovščine je dobil sprint ubežne šesterice, v katerem je premagal tudi italijanskega prvaka Giovannija Viscontija, ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Za Korena je to prva zmaga v profesionalni konkurenci.

"Seveda sem izjemno vesel. Po osmih lanskih zmagah na manjših dirkah mi je uspelo dobiti tudi prvo dirko. Danes sem dobil proste roke.

Kapetan Ivan Basso mi je dal dovoljenje, da vozim na rezultat.
Kristijan Koren
Izkoristil sem priložnost in dokazal sem dobro formo, ki sem jo imel že na Touru," je po uspešno prevoženih 188 kilometrih dejal Koren, ki je vesel, da se po dirki po Franciji ni prepustil drugim užitkom kot nekateri njegovi kolegi, ampak je nadaljeval s treningi in dirkami, na katerih je obdržal močne noge. Za nagrado je prišla prva profesionalna zmaga.

Irski kolesar Daniel Martin (Garmin) je zmagovalec 67. dirke po Poljski, skupno drugo mesto pa je osvojil Slovenec Grega Bole (Lampre-Farnese Vini).
Slovenec na petkilometrskem vzponu, ki so ga morali tekmovalci prevoziti petkrat, sicer ni bil povsem enakovreden Viscontiju. Poskušal ga je imeti ves čas na očeh, a mu je v zadnjih krogih obakrat ušel. Toda Primorec je bil dovolj trmast, da ga je na spustu ujel, v zaključnem sprintu pa po hudem boju tudi premagal. Veliko mu je pomenila tudi spodbuda iz klubskega avtomobila.


Kljub zmagi Koren ne goji upanj, da bi lahko nastopil na septembrski Vuelti. "Ekipa je popolnjena, mene ni zraven," je dejal Koren, ki bi mu nastop na dirki po Španiji prišel zelo prav tudi kot priprava na svetovno prvenstvo v Avstraliji. Reprezentančni selektor ga celo spodbuja, da naj šefe ekipe prosi za nastop, zgubiti namreč nima ničesar, lahko samo veliko dobi. "Po tej zmagi ga bodo gledali z drugačnimi očmi. Mogoče pa jih le prepriča," je optimist Hvastija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.