Šport
27 ogledov

Kritke: "Lancov intervju piarovska poteza"

Armstrong Oprah Winfrey intervju doping kolesarstvo Wasatch Brew Pub Park City EPA
Prvi mož Svetovne protidopinške agencije (Wada) John Fahey meni, da Lance Armstrong v svoji televizijski izpovedi ni povedal prav ničesar novega.

"Vse je že pred nekaj meseci razkrila ameriška protidopinška agencija, in sicer najbolj bistveno, da je užival nedovoljene snovi za povečanje zmogljivosti," je za televizijsko mrežo Fox News dejal John Fahey.

"Šlo je bolj kot ne za dobro načrtovano usmerjeno piarovsko potezo, kot pa za razkritje česarkoli novega. Do intervjuja je vse zanikal, zdaj se je odločil za priznanje, vendar pa o njegovih dopinških grehih ni bilo prav veliko dvomov," je povedal nekdanji avstralski politik, ki si želi, da takšna izpoved ne bi bila del televizijskega šova.

Po njegovem mnenju bi moral Lance Armstrong vse nečednosti razkriti pred pristojnim sodiščem, na katerem bi bil "prisiljen izdati še imena vseh vpletenih kolesarjev, imena vpletenih funkcionarjev ter dobaviteljev prepovedanih snovi".

Moral bi povedati še veliko več

Predsednik ameriške protidopinške agencije Travis Tygart, ki je sprožil postopke proti Armstrongu in dosegla, da so mu odvzeli vseh sedem naslovov skupnega zmagovalca na dirki po Franciji, je pozdravil Armstrongovo izpoved, vendar pa bo moral narediti še veliko več.

"Lance Armstrong je končno priznal, da je bila njegova kolesarska tekmovalna pot zgrajena na podlagi laži in dopinga. Njegovo priznanje je majhen korak v pravi smeri. Seveda pa bo moral, če je res iskren v svoji želji, popraviti pretekle napake in pričati pod prisego o celotnem obsegu dopinških prekrškov," je poudaril Tygart.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.