Šport
24 ogledov

Kriza Kraljev nič kaj kraljevska

Kopitar Los Angeles Kings Žurnal24 main
Kaj se dogaja z Anžetom Kopitarjem in drugimi hokejisti Los Angeles Kings? V noči na petek so na domačem ledu proti St. Louis Blues vpisali že sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah.

Ekipa Los Angeles Kings je na domačem ledu doživela 19 poraz v hokejski ligi NHL, gosti iz St. Louisa so zmagali s 3:1. Slovenski hokejist v dresu kalifornijskega moštva Anže Kopitar je na ledeni ploskvi preživel 22:10 minute. V tem času se ni vpisal med strelce, sprožil pa je pet strelov proti slovaškemu vratarju Jaroslavu Halaku. Za goste so zadeli Ryan Reaves, B.J. Crombeen in Alexander Steen, za gostitelje pa Michal Handzus. Kralji so doživeli že sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah.

Los Angeles je zadnjih šest porazov doživel na domačem ledu. Tekma je bil odločena ob koncu druge tretjine, ko je St. Louis v razmiku štirih minut z dvema goloma vodil že s 3:1, kar je tudi obveljalo kot končni izid.

"Vsak igralec se mora pogledati v ogledalu in priti na ledeno ploskvo pripravljen igrati in dati vse od sebe. Tega ne dajemo vseh 60 minut, kar se pozna v tej črni seriji. Spet moramo najti tisti trenutek, ki smo ga imeli ob koncu prve tretjine, ko smo uspešno igrali tudi v srednjih tretjini," je po tekmi bil nič kaj optimističen Kopitarjev soigralec Ryan Smyth.

Kralji so na repu pacifiške skupine s 47 točkami izenačeni s San Josejem, ki je ponoči doživel domači poraz proti Edmontonu (2:5), ter za vodilnim moštvom skupine Dallasom zaostajajo za deset točk.

Na vrhu razpredelnice lige NHL so še vedno hokejisti Vancouver Canucks. Najboljše moštvo Zahoda v tej sezoni pa je v gosteh doživelo prvi poraz na zadnjih 18 tekmah, ki so bile odločene že v rednem delu. Moštvo New York Rangers je zmagalo z 1:0, edini zadetek je prispeval Wojtek Wolski, ki se je v New York preselil iz Phoenixa.

Vodilno moštvo vzhodne konference Philadelphia Flyers je klonilo v gosteh proti "kosmatincem" iz Bostona s 5:7.

Liga NHL:


Los Angeles Kings : St. Louis Blues 1:3
Handzus (26); Crombeen (12), Reaves 35), Steen (39)

San Jose Sharks : Edmonton Oilers 2:5

Florida Panthers : Nashville Predators 3:2

Phoenix Coyotes
: Toronto Maple Leafs 5:1

New York Islanders : Ottawa Senators 4:6

New York Rangers : Vancouver Canucks 1:0
Wolski

Boston Bruins : Philadelphia Flyers 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.