Šport
14 ogledov

Križaj izgubil zaupanje

krizaj_b_bobo Žurnal24 main
Bojan Križaj ni več poslovni direktor alpskih reprezentanc. "Odstopil sem, ker je, če izgubiš zaupanje svojih dnevnih sogovornikov in sodelavcev, nemogoče delati," je razloge za odstop pojasnil Križaj, ki bo odslej zunanji strokovni sodelavec.
 
 

Ni mi žal, da smo programe izvedli v celoti. Zdajšnji rezultati potrjujejo pravilnost naših odločitev, a naše programe bo treba skrčiti. Sredstev za otroški in mladinski pogon ne bomo omejevali, saj se je enkrat tako že uničujoče saniralo

Bojan Križaj

 
Opozicijo je Bojan Križaj dobil med trenerji, ki niso redno prejemali plač, pojavile pa so se tudi težave z dobavnimi roki in kakovostjo tekmovalnih dresov. "Ob koncu sezone smo z velikim presenečenjem ugotovili, da izguba s seštevkom iz prejšnjih let znaša 450.000 evrov. Ker nam tudi ni uspelo najti novega glavnega sponzorja smo sezono začeli še 400.000 evri primanjkljaja iz tekočih planiranih sredstev," je nekdanji zvezdnik razkril višino dolgov alpskih smučarjev. Ti so si sposodili pri nordijcih in najeli tudi 400.000 evrov kredita, a naleteli na težavo. "Ker je bilo preteklih in tekočih obveznosti ogromno, sem počasi izgubil kontrolo nad dogajanjem. SZS ima le en transakcijski račun za vse discipline, zato se ni vedelo kaj, komu in zakaj se plačuje," je žalostno sliko poslovanja razkril Križaj. Denar od kredita je seveda šel tudi za druge discipline. Na SZS so konec oktobra naredili bilanco poslovanja, ki ni razkrila slabšega stanja od tistega ob zaključku lanske sezone, a očitno je, da je bila poraba večja od prilivov. Do 1. junija letos je poslovni direktor skrbel le za pritok denarja, športni direktor pa je z denarjem razpolagal.

 

Denarna malha

1,63 milijona evrov znašajo stroški skrčenega programa alpskih smučarjev. Pokriti so v višini 1,62 milijona evrov.

Ni pustil dolgov
Križajev predhodnik in boter Tone Vogrinec zatrjuje, da dolgov Križaju lani ni zapustil: "Vsako leto smo plan, ki je v zadnjih dveh letih znašal milijon evrov presegli za od 20 do 40 odstotokov. Do leta 2002 je bilo vse v mojih rokah in ni bilo težav, nato pa se je poslovni in športni del, ki je očitno potrošil preveč, ločil." Med leti 2002 in 2007 je športni del vodil Klemen Bergant. "Eden od razlogov zakaj sem lani odstopil je, da s takšnim pogonom in temi sredstvi ne gre več naprej. Finančne težave imamo že zelo dolgo. Ko sem leta 2002 nastopil direktorsko mesto je bilo dolga za 53 milijonov tolarjev in se je nato še povečeval. Sledili smo programom, vrhunska smučarija pa je vsako leto dražja. Dejstvo je, da bo nekaj treba narediti," je svoj pogled predstavil zdajšnji trener ženske ekipe Bergant. V tem trenutku nihče natančno ne ve, kako velik je dolg naših alpskih smučarjev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.