Šport
12 ogledov

Krizni sestanki v Tivoliju

Najbolj šepa obramba. Na zadnjih dveh tekmah je Olimpija dobila 13 golov. Žurnal24 main
Kriza v Tivoliju, a ne finančna, rezultatska. Po zadnjih porazih je Matjaž Sekelj na zagovor povabil trenerja in peterico tujcev. Po sestanku Greg Kužnik obljublja: "Olimpija se bo borila!"

Po petnajstih kolih lige Ebel slovenski moštvi Tilia Olimpija in Acroni Jesenice ostajata prikovani na dno. Če na Jesenicah kljub le sedmim točkam in zadnjemu mestu pravijo, da ni krize, je situacija v Ljubljani drugačna. Po petkovem porazu na večnem derbiju s 5:7 in nedeljskem z Gradcem z 1:6 ostajajo z 11 točkami na predzadnjem mestu. Čas je za reakcijo. Direktor kluba Matjaž Sekelj se je ta torek navsezgodaj srečal s trenerjem Danyjem Gelinasom. Še pred dopoldanskim treningom je na hodniku zaustavil Iva Jana, ki na zadnjih tekmah zaradi poškodbe ni igral. Za zdaj še ni jasno, ali bo do naslednjih dveh srečanj pripravljen (v petek proti Salzburgu in v nedeljo proti Medveščaku). Opoldne je sledil še tretji sestanek. Na pogovor k Seklju so bili vajeni tujci, od katerih se pričakuje največ. Frank Banham, Kevin Mitchell, Brendan Yarema, Greg Kužnik in Norm Maracle so se z izrednega sestanka vrnili šele po uri in 15 minut.

"Za nami je težak teden. Ta teden bomo dobro trenirali. Imamo tudi nekaj več časa za počitek. Do petkove tekme bomo boljši," je v pogovoru za Žurnal24 obljubil vratar Norm Maracle. Je bil Sekelj jezen nanje? "Poudaril je, da od nas petih pričakuje največ. Moramo igrati bolje. Vsako tekmo moramo vsi igrati maksimalno dobro in ne le dva, kot je bilo doslej. Igrati moramo kot ekipa, saj smo na papirju zelo močni, a trenutno ne igramo tako. Želi, da igramo, kot znamo. Ni bil jezen, dal nam je le nekaj dodatne spodbude," nam je pojasnil Maracle. Branilec Greg Kužnik ve, da nekaj slabih rezultatov še ne pomeni, da je sezona izgubljena. "V hokejski sezoni so vzponi in padci, trenutno nam ne kaže najbolje, tako da se bomo morali bolj potruditi v prihodnje. To se dogaja, ampak se bomo potrudili in se vrnili v igro," je dejal Kužnik in obljubil: "Olimpija se bo borila!" Nedeljska domača tekma proti Medveščaku bo ena ključnih v sezoni, saj bi v primeru poraza za osmim mestom preveč zaostali.

Daljši pogovor z Maraclom si na zurnal24.si preberite v sredo zjutraj, intervju s Kužnikom pa bomo objavili v četrtek dopoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.