Šport
190 ogledov

Krušič: "Slovenija je moje dvorišče"

1/29
Žurnal24 main
Lemmy The Dog Krušič je po treh rundah ogorčenega boja na Adrenalin Free Fight Challengeu v Trbovljah le premagal Anžeta Egarta in prišel do pete zmage v profesionalni karieri.
NE SPREGLEJTE
TUKAJ najdete še GALERIJO in VIDEO iz Trbovelj.

Trboveljska športna dvorana Polaj je v soboto zvečer gostila borilni turnir pod imenom Adrenalin Free Fight Challenge. Gledalci so skupno videli sedem borb, čeprav jih je bilo sprva na sporedu devet, a sta dve odpadli zaradi poškodb. Po pričakovanjih so imeli organizatorji kar nekaj težav s samo izvedbo (polurna zamuda, slaba sirena za označevanje začetka in konca runde), a kot nam je zatrdil prvi človek Adrenalin Free Fight Challengea Andrej Bregar, bo že naslednjič vse skupaj veliko boljše. Iskreno upamo, da bo temu res tako, čeprav Slovenija podobne turnirje v luči razvoja mešanih borilnih veščin (MMA) potrebuje bolj kot Sahara vodo.

Že prva borba večera je okoli 500 gledalcev spravila na noge, saj sta se v amaterski borbi po pravilih MMA pomerila Ljubljančan Luka Ilič in domačin Matic Jager. Na žalost glasnih navijačev je bila borba končana predčasno z zmago Iliča. V drugi rudni je Ljubljančan Jure Smerdelj v svoji drugi profesionalni borbi prvič okusil grenkobo poraza. Po dokaj izenačeni prvi rundi je Smerdelj v drugi rundi naredil napako, kar je njegov nasprotnik Nemanja Milošević s pridom izkoristil (giljotina) in vpisal zmago. V edini borbi po pravilih K-1 se je Phillip Bokalj poškodoval že v prvi rundi in Alenu Štritofu praktično podaril zmago, čeprav je bil slednji za odtenek boljši, a če bi se borba nadaljevala, bi tudi Bokalj zagotovo imel lepe možnosti za uspeh.

Četrto borbo večera je po sodniški odločitvi dobil Vaso Bakočević, ki se ni izkazal s športnim vedenjem, saj je vse tri runde "provociral" Matijo Blaževića iz Hrvaške, ki pa ni zmogel kaznovati dolgega jezika svojega nasprotnika. V naslednji borbi je Tomaž Simonič v svoji drugi profesionalni borbi proti Stefanu Stankoviću vpisal prvo zmago, ki jo je dosegel že pred koncem prve runde. Nato pa so znova oživeli gledalci, potem ko je v ring stopil domači matador Aljoša Martinčič. Kljub veliki želji in borbenosti je moral Martinčič predajo podpisati že v prvi rundi, saj ga je Aleksandar Rajčić iz Srbije v to prisilil (arm-bar).

V zadnji borbi večera sta se v težko pričakovanem obračunu pomerila Lemmy The Dog Krušič (MMA Ljubljana) in Anže Egart (Vale Tudo Ljubljana). Kot smo zapisali že v napovedi, je imela borba tudi dodaten naboj, saj odnosi med kluboma niso ravno prijateljski. Kljub vsemu je vse ostalo v mejah normale, borca pa sta z zelo dobro predstavo povsem uresničila naziv borbe večera. Krušič je imel tudi zavoljo več izkušenj vse tri runde rahlo pobudo, toda tudi srčni Egart je pokazal kar nekaj znanja. Povsem ob koncu bi lahko celo prišel do zmage, ko je bil zelo blizu "arm-bara", a ga je prehitela "neslišna" sirena, tako da je Krušič vpisal peto zmago, medtem ko je sam vpisal prvi poraz. Več o turnirju v GALERIJI in VIDEU, kjer boste zasledili tudi zelo zanimive izjave.

Figth card Adrenalin Free Fight Challenge, Športna dvorana Polaj, Trbovlje:

Profesionalne borbe po pravilih MMA:

Do 70 kg:
Lemy The Dog Krušič (Slo) : Anže Egart (Slo) – po sodniški odločitvi

Do 72 kg:
Aleksandar Rajčić (Srb) : Aljoša Martinčič (Slo) – 1R (arm-bar)

Do 95 kg:
Tomaž Simonič (Slo) : Stefan Stanković (Srb) – 1R (TKO)

Do 72 kg:
Vaso Bakočević (Srb) : Matija Blažević (Hrv) – po sodniški odločitvi

Do 72 kg:
Nemanja Milošević (Srb) : Jure Smerdelj (Slo) – 2R (giljotina)

Borba po pravilih K-1 v kletki z MMA rokavicami:

Do 71 kg:
Alen Štritof (Slo) : Phillip Bokalj (Slo) – 1R (TKO)

Predborba, amaterska (MMA):

Do 63 kg:
Luka Ilič (Slo) : Matic Jager (Slo) – 2R (arm-bar)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.