Šport
0 ogledov

Krvnica Šarapove v finalu

Aljona Bondarenko je prišla do finala Varšave. Žurnal24 main
Na različnih koncih Evrope so na sporedu le še finalni boji na teniških igriščih. V Varšavi je v finalu Ukrajinka Aljona Bondarenko, ki je v četrtfinalu premagala povratnico Marijo Šarapovo.

V finalu 445 tisoč evrov vrednega teniškega turnirja WTA v Varšavi se bosta za naslov udarili osma nosilka Ukrajinka Aljona Bondarenko in Romunka Alexandra Dulgheru. Bondarenkova je bila v polfinalu s 6:2 in 7:5 boljša od Britanke Anne Keothavong, Romunka pa je pripravila presenečenje in s 6:4, 6:7 (2) in 6:1 premagala šesto nosilko, Slovakinjo Danielo Hantuchovo. V finalu teniškega turnirja WTA v Strasbourgu z nagradnim skladom 163 tisoč evrov bosta nastopili Francozinja Aravane Rezai in Čehinja Lucie Hradecka. Francoska igralka je s 6:4 in 6:2 izločila Ukrajinko Viktorijo Kutuzovo, v drugem polfinalu pa je napredovala Hradecka, saj je Japonka Ajumi Morita dvoboj predala.

Finalista moškega teniškega turnirja v Kitzbühlu z nagradnim skladom 450 tisoč evrov sta Francoz Julien Benneteau in Španec Guillermo Garcia Lopez. V polfinalu je Benneteau gladko s 6:4 in 6:4 opravil s Špancem Oscarjem Hernandezom, Garcia Lopez pa po hudem boju z Rusom Mihailom Južnim s 6:3, 1:6, 7:5 (5).

Varšava, WTA, polfinale:
Alexandra Dulgheru (ROM)
: Daniela Hantuchova (SLK, 6) 6:4, 6:7(2), 6:1
Aljona Bondarenko (UKR, 8)
: Anne Keothavong (VBR) 6:2, 7:5

Strasbourg, WTA, polfinale:
Aravane Rezai (FRA)
: Viktorija Kutuzova (UKR) 6:4, 6:2
Lucie Hradecka (ČEŠ)
: Ajumi Morita (JAP) 5:0, predaja

Kitzbühel, ATP, polfinale:
Julien Benneteau (FRA)
: Oscar Hernandez (ŠPA) 6:3, 6:4
Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA)
: Mihail Južnij (RUS, 7) 6:3, 1:6, 7:6(5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.