Šport
29 ogledov

Krvniki Slovenije ostali brez navijačev?

ukrajina navijač euro 2016 EPA
Ukrajinski nogometni navdušenci, ki bi radi na bližajočem EP spodbujali svojo reprezentanco, imajo ogromne težave s pridobivanjem viz za vstop v Francijo.

Pred francosko ambasado v Kijevu se je zbralo približno deset navijačev, ki so protestirali proti strogim proceduram pri pridobivanju viz. Težave naj bi imelo nekaj sto ukrajinskih športnih privržencev, med njimi tudi osemletni deček, Volodimir Bobenčik, strastni podpornik nogometne reprezentance, s katero tudi večkrat vadi.

Prost pretok blaga in ljudi v evropski prostor je bila ena od obljub prozahodne ukrajinske politike, ki je 2014 prevzela oblast. Letos aprila je Evropska komisija predlagala kratkoročne vize za prebivalce Ukrajine z biometričnimi potnimi listi, ki pa jih morajo članice EU še potrditi.

Ukrajina, ki si je mesto na evropskem prvenstvu zagotovila v dodatnih tekmah s Slovenijo, bo na Euro 2016 igrala v skupini z Nemčijo, Poljsko in Severno Irsko. Prva tekma jo čaka že v nedeljo v Lillu proti Nemčiji.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.