Šport
38 ogledov

Kučerov Tampo izstrelil v polfinale

tampa bay lightning Profimedias
Nikita Kučerov je hokejski ekipi NHL Tampa Bay Lightning zagotovil polfinale končnice, potem ko je na sinočnji tekmi proti Montreal Canadiens dosegel kar tri točke.

Tampa je zmagala s 4:1, Kučerov pa je ob dveh zadetkih prispeval še podajo. Ekipa s Floride se je tako s skupnim izidom 4:2 prebila v polfinale.

Enaindvajsetletni ruski napadalec Kučerov je bil prvi mož Tampe, saj je bil s tremi točkami na vrhu statistike svoje ekipe. Čeh Ondrej Palat je dodal gol in podajo, še en zadetek pa Lightning pa je prispeval tudi Steven Stamkos. Tampa se je v polfinale prebila prvič po letu 2011, ko je v končnici izgubila proti Bostonu.

"O tej tekmi smo govorili, kot da je odločilna sedma. V zadnji tretjini smo res pritisnili na plin, dobro igrali v obrambi. V ekipi smo pogrešali Ryana Callahana, ki je moral na nujno operacijo, a nam je izpis njegovega imena na semaforju neposredno pred tekmo vlil dodatnih moči," je po zmagi povedal Stamkos.

Na tekmi se je izkazal tudi vratar Tampe Ben Bishop, ki je ubranil 18 strelov, edini gol mu je dal Max Pacioretty. Carey Price je v svojo mrežo ob 27 poskusih Tampe spustil tri ploščke. Naslednji tekmec Tampe bo znan danes, ko se bosta v New Yorku pomerili ekipi Washington Capitals in New York Rangers. Izid je trenutno poravnan na 3:3. V finalu zahodne konference bosta igrala Chicago Blackhawks in Anaheim Ducks.

Liga NHL, konferenčni polfinale:

Vzhod:

Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 4:1 /4:2/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.