Šport
16 ogledov

Kunc k mladinski vrsti

Prijateljstvo iz časov skupnega nastopanja za A-reprezentanco se je ohranilo. Ju Žurnal24 main
Predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Jure Košir je bronastega slalomista s svetovnega prvenstva 2001 Mitjo Kunca povabil, naj se pridruži delu pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Prijateljska vez med Mitjo Kuncem in Juretom Koširjem iz tekmovalnih dni očitno še ni zamrla. "Pogovori na to temo še niso stekli, se bomo pa o mojem delu na zvezi verjetno pogovorili ta teden," je Kunc namignil, da se bodo vezi med njim in sveže ustoličeno garnituro res spletle. Korošec še ne ve, katero funkcijo bo v novem mandatu prevzel. "Predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Košir in poslovni direktor Tomaž Šarabon bosta postavljala nove trenerske ekipe," je povedal Kunc. Košir je potrdil, da želi Kunca vključiti v delo SZS, kjer bi skrbel za podmladek. "Mitjo bom alpskemu odboru skupaj s še nekaterimi strokovnjaki predlagal za delo v mladinski selekciji reprezentance," je včeraj za Žurnal24 povedal Košir.

Koroška naveza?
Kunc bi bil kot član smučarskega kluba Črna, iz katerega izhaja tudi najboljša slovenska smučarka Tina Maze, lahko zanimiv za opravljanje funkcije trenerja pri ekipi Team to aMaze. Vendar se o tem za zdaj še ni pogovarjal niti s Koširjem niti s tekmovalko samo. Trener dvakratne olimpijske podprvakinje Andrea Massi tovrstno sodelovanje zanika: "Ob sebi bom zagotovo potreboval vsaj še enega pomočnika, koga, pa za zdaj še ne vem," je dejal Massi. Včeraj je dokončno postalo jasno, da bosta ženska in moška vrsta delovali brez glavnih trenerjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.