Šport
55 ogledov

Kupčkanje za unijo

Košarkaška žoga Shutterstock
Volitve. Predsedniška kandidata s tajnim dogovorom naskakujeta vrh športne unije.

V uredništvo smo dobili dokument, ki dokazuje dogovor o sodelovanju med kandidatoma za predsednika Športne unije Slovenije (Šus) Milanom Hosto, med drugim bivšim kandidatom za župana Ljubljane, in Koprčanko, triatlonko Leni Fafangel. S tem bi prevzela vodstvo Šusa in tako iz tekme za predsednika izrinila tretjega kandidata Janeza Ovsenika, dolgoletnega predsednika Športnega društva Trnovo.

Dokument si lahko preberete TUKAJ.  Prejeli pa smo tudi dokument, ki ga je v podpis dobil Milan Hosta in se v točkah 2 in 5 (te v prvem dokumentu sploh ni) razlikuje od prejšnjega. Lahko si ga ogledate TUKAJ.

Športna unija, naslednica telovadnih društev, nekdanjega Sokola in Partizana, ki razpolaga s približno 15 milijonov evrov vrednimi zemljišči, bo namreč jutri dobila novo vodstvo. Obstaja tudi sum, da so Koprčani (za Fafangelovo naj bi namreč stal Sebastjan Kokl, direktor Študentske organizacije Univerze na Primorskem) ponaredili več podpisov za vstop novih društev v Šus. Več društev iz Primorske je namreč v zadnjem času plačalo letno članarino, podpisi na položnicah pa so si sumljivo podobni, zaradi česar bodo imeli pravico voliti naslednika predsednika Mira Ukmarja, ki tokrat ne bo kandidiral.

"To je škandal"

"Zgrožen sem nad ravnanjem protikandidatov, od katerih sem pričakoval ferplej, izkazalo pa se je, da so v ozadju netransparentna povezovanja, s katerimi zavajata volilce. Škandal je, da želijo Šus kot organizacijo civilne sfere prevzeti politične stranke s svojimi lobisti," je zgrožen Ovsenik.

Hosta ni podpisal

"Dogovora nisem podpisal, ker vključuje določene privilegije, na kar jaz kot predsednik ne bi mogel pristati. Pred leti sem že bil v Šusu in sem nato izstopil iz izvršnega odbora, ker sem ugotovil, da je zgodba negospodarna," je komentiral Milan Hosta, ki si želi gospodarnejše vodenje Šusa.
Dogovor namreč vključuje razdelitev funkcij – Hosta kot predsednik, Fafangelova kot podpredsednica, na seznamu pa so tudi mesta drugih podpredsednikov in članov izvršnega odbora.

Komentarjev 1
  • ajmohtar 22:32 20.marec 2013.

    Žal vam moram sporočiti, da je članek enostranski, nepopoln, da opozarja samo na majhen delček dogajanj v zadnjem času, pa še to na podlagi enostranskega prikazovanja in ocenjevanja znanih avrtorjev - podpornikov Janeza Ovsenika, ki ocenjuje da bi ŠUS kot ...prikaži več organizacijo civilne sfere prevzele politične stranke za škandal. Mislim, da je (bo) še večji škandal, ko bodo organizacijo sprivatizirali s.p. kot je Janez Ovsenik sam! Bilo bi pošteno, da poskrbite še za prikaz druge plati te medalje, ki pa ni tako svetleča kot jo prikazujejo "poštenjaki" iz ozadja omenjenega kandidata! Oglasite se, vam lahko posredujem kup informacij in dokumentov! Lp