Šport
27 ogledov

Kupil vstopnice nezaposlenim

Naismith Ivanović Luiz Everton Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Škotski nogometaš Steven Naismith je nabavil vstopnice za brezposelne navijače Evertona.

Pred novo sezono Premier League se je z zelo "neškotsko" potezo izkazal škotski nogometaš Steven Naismith. Sedemindvajsetletni član Evertona je namreč kupil vstopnice za tiste, ki si jih ne morejo privoščiti. Podaril jih je zavodu za zaposlovanje, ta pa jih bo posredoval nezaposlenim.


"Prihajam iz Ayrshirea v zahodni Škotski, dober del življenja pa sem preživel v Glasgowu, kjer je nezaposlenost zelo velika. Tudi Liverpool ima podobno zgodovino, zavedam se tega, da si nekateri ne morejo privoščiti vstopnic za ogled tekme," je dejal Naismith in dodal: "To je le majhna gesta, ki lahko ljudem ponudi nekaj užitka. Upam, da bom s tem rezveselil mnoge." 

"Vprašal sem na Jobcentre Plus, če bi lahko ob nedeljah vstopnice razdelili različnim centrom v mestu in izbrali nezaposlene ljudi, ki bi uživali ob spremljanju nogometa v najmočnejši angleški ligi," je svojo gesto podrobneje pojasnil Naismith.

Škotski nogometaš je sicer zelo vpleten v humanitarno delo. Priskočil je že na pomoč brezdomcem v Liverpoolu in Glasgowu, je tudi ambasador humanitarne organizacije, ki pomaga ljudem z disleksijo. "Srečen sem, da imam posel, ki mi omogoča lepo prihodnost. Tudi zaradi tega, ker lahko s svojo družino na majhen način pomagam tudi v okolju, kjer živim," je dejal dobrosrčni Škot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.