Šport
21 ogledov

Danes bo padel prvi odgovor

peter prevc EPA
Z današnjimi kvalifikacijami v finskem Kuusamu se bo začela novo sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc ter Jurij Tepeš, Domen Prevc, Jaka Hvala, Nejc Dežman in Anže Lanišek bodo zastopali slovenske barve na uvodnih preizkušnjah svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki se začne z današnjimi kvalifikacijami v Kuusamu na Finskem, tekmi pa bosta v petek in soboto.

Peter Prevc, ki bi lahko po Primožu Peterki kot drugi slovenski skakalec v zgodovini ubranil veliki globus, je edini že neposredno uvrščen na prvo tekmo, ki se bo v petek začela ob 17. uri, preostali pa bodo morali v kvalifikacije danes ob 18. uri.

Po rekordni sezoni

Prevc je v prejšnji zimi zbral rekordnih 15 zmag, se 22-krat uvrstil na stopničke. Ob številnih rekordih je bila rekordna tudi prednost pred najbližjim zasledovalcem v pokalu. Prevc je zbral 2303 točke, toliko jih v eni sezoni ni osvojil še nihče, drugouvrščeni Nemec Severin Freund jih je vknjižil 813 manj. Po letu 2005 bo skušal kot prvi nasploh ubraniti skupno zmago v pokalu.

Glavni slovenski trener Goran Janus je Petrovega mlajšega brata Domna Prevca in Jurija Tepeša, ki je po poškodbi Roberta Kranjca najstarejši v slovenski ekipi, ocenil kot tista, ki sta po njegovem mnenju najbližje najboljšemu skakalcu minule zime.

Pomanjkanje snega

Reprezentanca je pred odhodom na Finsko opravila zadnje priprave v Kranju, kjer je bila na voljo ledena smučina, vendar snega ni bilo in prav privajanju na sneg bodo pred tekmami posvetili precej pozornosti.

Vprašanj pred novo sezono je veliko, današanje kvalifikacije pa bodo podale prvi odgovor, v kakšni formi je branilec velikega kristalnega globusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.