Šport
42 ogledov

Kužnik: "Igrati moramo trdo"

Greg obljublja boj do zadnjega atoma moči. © Boštjan Tacol Žurnal24 main
Olimpija je v rezultatski krizi. "Vzdušje v ekipi je kljub temu pozitivno," pravi hokejist Greg Kužnik. Obljublja boj na ledu in vnovični vzpon Olimpije.

To, da je ljubljanski hokejski klub Tilia Olimpija trenutno v rezultatski krizi, ni nobena skrivnost. Prav zaradi tega je v torek dopoldne direktor kluba Matjaž Sekelj več kot eno uro sestankoval s petimi tujimi igralci, od katerih vodstvo kluba v tej sezoni pričakuje največ. O tem smo poročali že v torek. Takoj po tem sestanku pa smo poklepetali z enim od omenjene peterice, in sicer z 31-letnim Kanadčanom slovenskega rodu Gregom Kužnikom.

 

Greg, prihajate s sestanka z direktorjem kluba. Slabe novice?

Ne. Zavedamo se, da so v hokejski sezoni vzponi in padci, trenutno nam ne kaže najbolje, tako da se bomo morali bolj potruditi v prihodnje. To se dogaja, ampak dali bomo vse od sebe in se vrnili v igro.

 

Kljub zadnjima porazoma Olimpija še vedno drži priključek k sredini lestvice. Kako sta poraza vplivala na vzdušje v moštvu? Je še vedno vse tako, kot mora biti?

Nikoli ni prijetno izgubljati, kot se nam je to zgodilo konec tedna. Imeli smo spodrsljaj, toda zdaj imamo nekaj novih fantov in razpored je tudi nekoliko ugodnejši, tako da smo lahko ves teden trenirali v novi zasedbi. Upam, da smo se iz svojih napak  kaj naučili, tako da se zdaj osredotočamo na prihajajoče tekme. V ekipi je vse v redu. Vsi igramo hokej že dolgo in se zavedamo, da je sestavljen iz vzponov in padcev, za sabo imamo dve najslabši tekmi v sezoni, toda fantje se ne bodo zasovražili čez noč. Še vedno smo ekipa, še vedno smo polni pozitivne ekipe in verjamem, da se bomo vrnili še močnejši.

 

Kaj pričakujete od naslednjega gostovanja v Salzburgu? Kdaj pričakujete, da se bo Olimpija vrnila na pravo pot?

Upam, da takoj. V Salzburgu smo vedno dobro igrali, toda imajo zelo dobro ekipo. Mislim, da bo za nas najbolje, če bomo čim manj komplicirali in če bomo igrali trdo, potem tudi dober rezultat ne bo izostal.

 

Kaj pa obračun z Medveščakom, ki vas čaka v nedeljo, še enega spodrsljaja si praktično ne smete privoščiti. Ali se posebej pripravljate na to tekmo?

Tekmo moramo vsekakor dobiti. Igrati bomo morali trdo, sploh glede na to, da igramo doma. Kakšnih posebnih priprav nimamo. Samozavest se dviguje in v moštvu nastaja prava kemija.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Za trenutek pustimo Olimpijo. V Ljubljani živite že tretje leto, v Evropi ste že sedem let, kako ste se privadili na tukajšnji način življenja? Ste sami v Ljubljani?

V Sloveniji je en bratranec z očetove strani, s katerim sem redno v stiku, drugače imam v Sloveniji še nekaj sorodnikov, ki sem jih tudi že spoznal. Vem, kje so in kaj počnejo, ampak na žalost ni dovolj časa, da bi se lahko družil z njimi, saj imamo zadnji dve leti zelo natrpan urnik. Sicer sem se na življenje v Evropi zelo hitro navadil. S tem sploh nimam nobenih težav, saj sem zelo prilagodljiv človek. Pogrešam le svojo družino.

 

Vemo, da imate slovenske korenine, nam lahko o tem poveste kaj več?

Moj stari oče je Slovenec, ki se je preselil v Ontario v Kanado. V Ontariu je delal kot rudar. Tam se je rodil moj oče. Nato so se preselili v Vancouver, kjer sem se rodil jaz. Po prihodu v Slovenijo sem spoznal še drugi del družine, ki sem jo do tedaj poznal nekoliko slabše.

 

Slovensko ne govorite. Ste se kdaj poskušali naučiti?

Ne, na žalost. Moj oče je sicer znal slovensko, toda ni me nikoli naučil. Tudi sam je preživel veliko časa v Kanadi, kjer slovenščine ni uporabljal, in če človek dolgo časa ne uporablja jezika, ga pač pozabi. Tukaj se mi pa tudi ni uspelo naučiti. Zelo težko je, saj vsi govorijo angleško. Če me ne bi razumeli, bi se bil verjetno prisiljen naučiti.

 

Poznate kakšno slovensko besedo ali frazo?

Da, poznam nekaj lepih in nekaj grdih. Več grdih (smeh).

 

Nadaljevanje pogovora z Gregom Kužnikom bomo objavili v petek dopoldne. Z njim smo govorili še o vpoklicu v slovensko reprezentanco in njegovi prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.