Šport
48 ogledov

Kvjat za kazen v drugo ekipo

Danil Kvjat Red Bull EPA
Rusa je mesta v ekipi stal nedeljski nastop v Sočiju.

Nedeljski nastop ruskega voznika Red Bulla Danila Kvjata na veliki nagradi formule 1 v Sočiju, kjer se je Rus kar dvakrat zaletel v Sebastiana Vettla, je razjezil njegove delodajalce, ki so se odločili, da mu odvzamejo sedež v njihovem bolidu in ga preselijo v Red Bullovo rezervno moštvo Toro Rosso. V obratni smeri se bo preselil mladi Nizozemec Max Verstappen.

"Mi smo v edinstvenem položaju, imamo fleksibilnost, saj ima Red Bull dolgoletne pogodbe s štirimi tekmovalci, ki jih lahko selimo iz enega v drugo naše moštvo. Odločili smo se, da priložnost pri Red Bullu ponudimo Maxu, ki nas je v preteklosti navdušil z nastopi v na papirju slabšem avtomobilu. Danilo pa se bo v Toru Rossu poskušal vrniti v formo, dokazati svojo nadarjenost in nadaljevati svoj razvoj," je v sporočilu javnosti dejal direktor ekipe Red Bulla Christian Horner.

Verstappen, je lani pri 17-ih letih postal najmlajši voznik v svetovnem prvenstvu formule 1 vseh časov, se bo tako na preostalih 17 tekmah sezone v garaži Red Bulla pridružil Danielu Ricciardu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.