Šport
27 ogledov

Kyrgiosov šov kaplja čez rob

Nick Kyrgios Profimedias
Združenje teniških profesionalcev (ATP) je Nicku Kyrgiosu naknadno izreklo osemtedensko prepoved nastopanja in denarno kazen v višini 25.000 dolarjev.

Nick Kyrgios je zaradi sramotnega vedenja med teniškim obračunom na mastersu v Šanghaju vendarle ne bo odnesel tako poceni, je naknadno odločilo Združenje teniških profesionalcev (ATP).

Avstralec, ki si je v kratki karieri privoščil že marsikatero neumnost, je bil zaradi nespoštljivega odnosa do navijačev in tenisa nasploh sprva kaznovan s 16.500 ameriškimi dolarji.

V preteklosti se je večkrat izkazalo, da denarne kazni ne dosežejo nobenega učinka, tudi zadnjo pa je 21-letnik na Twitterju pospremil s smejočimi emojiji. Krovna teniška zveza je incident še enkrat vzela pod drobnogled in se odločila za strožje sankcije.

Kyrgios bo poleg že omenjenih 16 tisočakov moral plačati še dodatnih 25.000 dolarjev, za nameček pa se osem tednov ne bo smel udeležiti nobenega turnirja. Prepoved se bo skrajšala na tri tedne, če bo tenisač pristal na obisk športnega psihologa.

''Kyrgios je zaradi prekrška prejel dodatno kazen v višini 25.000 ameriških dolarjev in osemtedensko prepoved nastopanja na ATP turnirjih,'' so zapisali pri ATP in dodali, da se bo v primeru upoštevanja navodil na igrišča lahko vrnil že 7. novembra. Če Kyrgios ne bo obiskal psihologa, bo moral počivati do 15. januarja 2017.

Tenisač se je na odločitev že odzval. ''Rad bi izkoristil priložnost, da se še enkrat opravičim za okoliščine v Šanghaju. Sezona je bila dolga in poleti sem se boril s poškodbami ter nekaterimi drugimi izzivi. V Šanghaju je moje telo popustilo tako psihično kot fizično. To ni izgovor in zavedam se, da se moram opravičiti tako navijačem v Šanghaju in drugod po svetu kot tudi organizatorjem, ki so opravili odlično delo. Obžalujem, da se sezona končuje na takšen način. Razumem in spoštujem odločitev ATP-ja. Prosti čas bom izkoristil za izboljšave tako na kot izven igrišča. Iskreno mi je žal in veselim se vrnitve v letu 2017,'' je sporočil 21-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.