Šport
25 ogledov

Kyrgiosu grozi rekordna kazen

nick kyrgios EPA
Avstralskemu tenisaču Nicku Kyrgiosu grozi rekordna denarna kazen v višini 226.000 evrov (160.000 funtov), ker je na obračunu osmine finala v Wimbledonu navidezno prenehal igrati proti Richardu Gasquetu. Dvajsetletnik obtožbe zanika.

Nick Kyrgios je moral v četrtem krogu tretjega Grand Slama v letošnji sezoni priznati premoč Richardu Gasquetu, zaradi domnevnega pomanjkanja truda v tretji igri drugega niza pa mu grozi kazen v višini 226.000 evrov.

Kyrgios je s strani britanskega sodnika Jamesa Keothavona prejel opozorilo zaradi neprimernih besed, potem ko je na začetku drugega niza izgubil svoj začetni udarec in se znašel v zaostanku s 5:7, 0:2. Avstralec je v naslednjih igri na servis nasprotnika odigral povsem nonšalantno in izzval žvižge gledalcev na igrišču številka dve.



Pravila Mednarodne teniške zveze (ITF) so jasna: tenisač mora vedno igrati po najboljših močeh, vsaka kršitev pa se lahko kaznuje z 18.000 evri (20.000 dolarjev). V okoliščinah, ki so škodljive za uspeh turnirja, ali v primeru nezaslišane kršitve, ki se smatra za zlovoljno vedenje, se kazni še povečajo. ''ITF lahko v tem primeru izreče kazen do 228.000 evrov,'' je navedeno v pravilniku.

Kyrgios, ki se je v nadaljevanju obračuna z glavnim sodnikom sporekel zaradi domnevno (pre)počasne menjave nogavic, je na letošnjem Wimbledonu vzbudil kar nekaj pozornosti. V prvem krogu je ušel kazni, potem ko naj bi delilca pravice ozmerjal z ''umazanim izmečkom'', vendar je funkcionarje uspel prepričati, da je besede izrekel samemu sebi. V naslednjem obračunu se je prav tako sporekel s sodnikom in mu očital: ''Se dobro počutiš zgoraj v tem stolu? Se počutiš močnega?''

Mladi Avstralec je na tiskovni konferenci po porazu s 5:7, 1:6, 7:6, 6:7 trdil, da ni šlo za pomanjkanje truda, temveč povsem običajno igro, v kateri je sprejel nekaj napačnih odločitev. ''Igral sem naprej,'' je zabrusil in dodal: ''To je vaše mnenje. Ne vem, kaj drugega reči. Nisem popoln. Imam vzpone in padce. Mislim, da so potrebna j***a, da reagiraš, tako kot sem.''

Na tem mestu se je Avstralec pričel oklepati slamice, saj so ga novinarji še enkrat neposredno vprašali, ali se je prenehal truditi ali ne. ''Bi radi poskusili vrniti servis Richarda Gasqueta? Dam vam lopar in bomo videli, kolikokrat vam bom uspelo. Koliko asov je zadel v tisti igri? Enega. Je dosegel en as? Sprašujem vas,'' se je jezil 20-letnik. Ob vprašanju, kaj meni o morebitni kazni, je le skomignil z rameni. ''Če se bodo odločili, da me kaznujejo, me lahko kaznujejo,'' je zaključil Kyrgios.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.