Šport
31 ogledov

LA Kings molčijo o Kopitarju

los angeles kings Profimedias
Los Angeles Kings so ob odsotnosti Anžeta Kopitarja, ki okreva po poškodbi zgornjega dela telesa, premagali Anaheim Ducks.

Čeprav je moral kapetan Anže Kopitar zaradi poškodbe izpustiti že peto zaporedno tekmo, njegovi soigralci pri Los Angeles Kings nadaljujejo zmagoviti niz. Tretjo zaporedno zmago so dosegli proti Anaheim Ducks s 3:2, junak pa je bil Jeff Carter z dvema zadetkoma in podajo.

Carter je z drugim zadetkom - oba sta bila dosežena z igralcem več na ledu - prišel do 600 točke v ligi NHL. Na zadnjih treh tekmah jih je zbral kar šest. Vratar Peter Budaj je prispeval 28 obramb.

Kralji bodo v sredo gostili New York Islanders, še vedno pa ni znano, kdaj se bo na ledene ploske vrnil Anže Kopitar, ki zdravi poškodbo 'zgornjega dela telesa'. Informacije o zdravstvenem stanju slovenskega reprezentanta so skope. Po poročanju spletnega portala Lakinginsider.com se je soigralcem že pridružil na treningu, a vrnitev za zdaj še ni določena.

Ob odsotnosti Kopitarja je v dresu Kraljev zablestel napadalec Carter. ''Jeff je ekipo nosil na svojih plečih. Pokazal je, da je pravi vodja in zelo pomemben igralec za nas,'' je povedal trener Darryl Sutter.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2:3
Anže Kopitar zaradi poškodbe ni igral za Los Angeles

Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 2:3
Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 3:1
Detroit Red Wings - Calgary Flames 2:3
New York Rangers - Florida Panthers 2:3 (kazenski streli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.