Šport
22 ogledov

Laak želi v Guinessovo knjigo rekordov

Phil Laak. (Foto: Webdocs.cs) Žurnal24 main
Profesionalni igralec pokra Phil Laak bo čez nekaj tednov napadal svetovni rekord, s katerim se bo poskušal tudi sam vpisati v Guinessovo knjigo rekordov.
Zavedam se, da bo ta preizkušnja izjemen test moje vzdržljivosti, vendar enostavno obožujem takšne izzive in zato se že prav veselim tega, da bom junija v eni najboljših poker sob v Las Vegasu poskušal podreti svetovni rekord.
Phil Laak

Nekaterim igralcem zmage na velikih turnirjih, WSOP-zapestnice in prisluženi milijoni dolarjev niso dovolj in vedno iščejo nov izziv, v katerem lahko pokažejo, da so boljši od nasprotnikov. Eden takih igralcev je zagotovo tudi Phil Laak, ki bo že čez nekaj tednov napadal tudi svetovni rekord, s katerim se bo poskušal tudi sam vpisati v Guinessovo knjigo rekordov.

Laak, ki je skoraj tako kot po svojih dosežkih za poker mizo znan po norih stavah izza nje, je v preteklosti že znal ušpičiti kakšno neumnost, ki je presenetila vse, tokrat pa je predstavil novico, da bo 2. junija v Bellagiu napadal svetovni rekord v neprekinjenem igranju pokra, ki ga je pred le nekaj meseci postavil Anglež Paul Zimbler in trenutno znaša nekaj več kot 75 ur neprekinjene igre.

Angležu je lani ta dosežek uspel med prvenstvom WSOP-Europe v Londonu, ko so Zimblerju na pomoč priskočila tudi nekatera velika imena iz sveta pokra, kot so Annette Obrestad, Phil Hellmuth in Mike Matusow, ter mu pomagala, da je Anglež ne le podrl prejšnjo rekordno znamko, ki si jo je lastil Larry Olmsted, ampak tudi zbral več kot 30.000 £ za celo vrsto britanskih humanitarnih organizacij.

Američan sicer nima tako plemenitih namenov za podiranje rekorda, kar pa ne pomeni, da je zato kaj manj motiviran za doseganje svojega cilja. Kljub vsemu se Laak povsem dobro zaveda, da bo ta podvig vse prej kot lahek, saj sta za podiranje tega rekorda potrebna tako neverjetna fizična pripravljenost kot tudi mentalna trdnost, ki bo prišla do izraza predvsem v zadnjih urah maratonske igre.

"Za sabo imam tudi že kar nekaj zelo dolgih poker seans, vendar se nobena od njih ne more niti primerjati z dosežkom, ki ga bom tokrat poskušal doseči. Zavedam se, da bo ta preizkušnja izjemen test moje vzdržljivosti, vendar enostavno obožujem takšne izzive in zato se že prav veselim tega, da bom junija v eni najboljših poker sob v Las Vegasu poskušal podreti svetovni rekord," je v izjavi za medije zapisal Laak.

Glede na to, da Phil ni ravno poznan po svoji umirjenosti in potrpežljivosti, bi to zanj utegnil biti res pravi zalogaj, tudi lanskoletni rekorder Paul Zimbler je v zadnjih urah skoraj povsem "izgubil" glavo, vendar se na ta podvig pripravlja dalj časa. Kakšne posledice bo torej občutil šele Laak, za katerega se zdi, da se je za ta podvig odločil kar čez noč.

Ali bo Philu ta velik dosežek na koncu uspel ali ne, bomo izvedeli že čez nekaj dni, o tem, kako se bo celotna zadeva razpletla, pa bomo seveda poročali tudi na našem spletnem portalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.