Šport
15 ogledov

Lahko "fenomen" ustavi Silvo?

Anderson Silva bo že osmič branil naslov UFC prvaka v srednji kategoriji.
1/2
Žurnal24 main
Ob spektakularnem Superbowlu bodo Američani v prihajajočem vikendu lahko uživali tudi ob ogledu UFC 126: "Resolution". V glavni borbi večera brazilski obračun med Silvo in Belfortom.

V noči na nedeljo se bosta v glavni borbi večera na UFC 126: "Resolution" v Las Vegasu pomerila odlični Brazilec in UFC prvak v srednji kategoriji Anderson "The Spider" Silva in njegov rojak Vitor "The Phenom" Belfort, sicer nekdanji UFC prvak v poltežki kategoriji. Belfort se v oktagon vrača po UFC 103, ko je septembra 2009 premagal Richa Franklina. Na drugi strani je Silva po oktagonu nazadnje razgrajal lanskega avgusta, ko je na UFC 117 po zaslugi odlične zadnje runde premagal Chaela Sonnena.

Belfort bo v primeru zmage proti Silvi postal šele tretji borec v zgodovini, ki bi mu v UFC uspelo osvojiti naslov v dveh različnih kategorijah. Toda čaka ga vse prej kot lahko delo, saj "The Spider" poraza ne pozna že vse od leta 2006. Naslov je uspešno obranil že sedemkrat. Brazilec je v oktagonu nanizal 13 zaporednih zmag. Zelo dobro popotnico ima tudi Belfort, ki ima na svojem računu pet zaporednih zmag (štiri z knock-outom).
 
Tudi ostali dvoboji v glavnem delu bodo zelo zanimivi. V predzadnji borbi večera se bosta tako pomerila dva bivša UFC prvaka Forrest Griffin in Rich Franklin. Vroče bo tudi na obračunu med velikim upom MMA Jonom Jonesom in Ryanom Baderjem. Miguel Torres (nekdanji WEC prvak) in Antonio Banuelos se bosta prvič borila pod okriljem UFC. Jake Ellenbrger pa bo poskušal zadati prvi poraz Carlosu Eduardu Rocheju.

UFC na Facebooku
Uvodni del je tokrat sestavljen iz šestih borb. Omeniti velja debi Japonca Norifumija Yamammota proti Američanu Demetriusu Johnsonu. Njun obračun si lahko povsem brezplačno ogledate na socialnem omrežju Facebook.

UFC 126: "Resolution", fight card:

Glavne borbe:

Anderson Silva – Vitor Belfort
Forrest Griffin – Rich Franklin
Jake Ellenberger – Carlos Eduardo Rocha
Jon Jones – Ryan Bader
Miguel Torres – Antonio Banuelos

Uvodne borbe:

Paul Kelly – Sam Stout
Chad Mendes – Michihiro Omigawa
Norifumi "Kid" Yamamoto – Demetrious Johnson
Paul Taylor – Gabe Ruediger
Mike Pierce – Kenny Robertson
Kyle Kingsbury – Ricardo Romero

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.