Šport
54 ogledov

Lahko Risi ponovijo uspeh iz Sočija?

slovenski hokejisti EPA
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes zvečer igrala tretjo tekmo na svetovnem prvenstvu elitne skupine. V Ostravi se bo pomerila s Slovaško, proti kateri bo iskala prve točke na prvenstvu.

Slovaška je stara znanka Slovenije z neporavnanimi računi z olimpijskih iger v Sočiju. A takrat so Slovenci presenetili na papirju precej močnejšega tekmeca, zdaj so znova v vlogi izzivalcev. Slovaki so, kljub ne najboljšim predstavam na tem SP, favoriti, nenazadnje pa imajo tudi že štiri točke iz dveh tekem, ki so ju dobili po dodatnem delu. Slovenci so po dveh porazih še brez točk.

Dobra novica iz slovenskega tabora je, da bo lahko igral Jan Urbas. Član drugega napada je pred uvodno tekmo zbolel, njegova odsotnost pa je pomenila porušitev sistema peterk in poskuse z menjavami, ki pa so sadove prinesli šele ob koncu tekme z Rusijo.

luka gračnar | Avtor: EPA EPA
Selektor Matjaž Kopitar je po ponedeljkovem treningu, ki ga je oddelal tudi Urbas, spet napovedal mešanje zasedbe - a tako, da bo drugi napad z Anžetom Kopitarjem in Janom Muršakom spet v stari zasedbi.

Slaba novica pa je povezana z vratarji. Po tekmi z Rusijo so pri Luki Gračnarju ugotovili sum poškodbe kolena, v ponedeljek je zaradi bolečin prekinil trening in odšel na zdravniški pregled. Ta je pokazal, da ima mladi vratar lažje nategnjeno notranjo vez, o njegovih nadaljnjih nastopih se bodo v ekipi odločali sproti. Kopitar je sicer po drugi tekmi napovedal, da se bo težko odločil za enega od vratarjev, saj niti Robert Kristan na prvi tekmi ni blestel.

Medsebojna statistika na tekmah Slovaška - Slovenija je na strani prve; dobila je vse tri dvoboje na elitnih SP v letih 2008 in 2011, spodrsnilo pa ji je lani v Sočiju. Toda tudi v slovenskem taboru so realisti in opozarjajo, da je lanski Soči sicer lep spomin, v boju za točke pa bo danes zvečer treba začeti povsem znova.

Tekma med Slovenijo in Slovaško se bo v dvorani ČEZ Arena začela ob 20.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.