Šport
42 ogledov

"Lahko sem zadovoljen in ponosen"

Slovenija - Finska EPA
Slovenski hokejisti so sinoči klonili proti Finski z 2:5. Po tekmi niso bili pretirano razočarani.

Slovenski hokejisti po štirih tekmah svetovnega prvenstva ostajajo pri eni osvojeni točki, ki so jo iztržili na prvi tekmi proti Švici. Nato so sledili porazi proti Kanadi, Norveški in Finski, še zlasti boleč je bil poraz proti Norvežanom (1:5), ko so bili risi nemočni proti na papirju najslabšemu iz omenjene trojice.

Za nekoliko več optimizma je poskrbel dvoboj s Finci. Slovenci so na začetku treteje tretjine še izenačili na 2:2, nato pa prejeli dva zadetka, ki sta odločila dvoboj. Selektor Nik Zupančič je v zadnjih treh minutah poizkusil še brez vratarja, kar pa je pripeljalo še do zadnjega gola slovenskih tekmecev.

"Tekma je bil ostra, v ostrem ritmu, oboji smo bili sposobni doseči gol, prvi smo ga dosegli mi. V drugi tretjini je Finska dominirala, pozneje pa smo spet našli svoj ritem. Začeli smo z novim zadetkom, bili smo v položaju, ko smo lahko razmišljali o morebitnih točkah. A Finska ima dobre individualne igralce in je to izkoristila. Nismo dobili točke, sem pa lahko zadovoljen in ponosen na ekipo, to je bila naša najboljša predstava na prvenstvu," je po tekmi dejal Zupančič.

Podobno so razmišljali tudi njegovi izbranci. "Po tekmi z Norveško smo se malo pogovorili in se spomnili, da znamo igrati ter kaj smo dosegli v Minsku. To je bil naš cilj v igri, da igramo preprosto, blokiramo strele in upam, da bo to tudi spodbuda za naprej. Na vsaki tekmi damo vse od sebe, borimo se vsi. Jutri imamo prost dan, potem Čehi ... gremo dan za dnevom, tudi proti njim na točke," je dejal Miha Verlič.

Slovenija - Finska | Avtor: EPA EPA

"Po tekmi z Norvežani smo sedli in se pogovorili, ker tisto ni bilo v redu. Danes je bilo drugače, vsi smo se borili, vsi za enega, eden za vse. Na žalost spet poraz, a ob kakšnem golu več bi se lahko tudi drugače zasukalo. Na tem bi morali graditi. Vedeli smo, da tudi Finci niso tam, kjer si želijo. Rekli smo si, da moramo prvo tretjino končati brez prejetega gola in to nam je tudi uspelo. Moramo vzeti pozitivne stvari in iti naprej, še veliko tekem je," je menil Jan Urbas, Robert Sabolič pa: "Ne bomo se predajali. Vemo, da imamo le eno točko, a se s tem ne obremenjujemo. Po eni strani nismo zadovoljni, še vedno smo izgubili, po drugi pa smo pokazali več dobrih stvari in seveda je dobro, če igraš tako, tudi za občutek pred nadaljevanjem."

Danes Slovenci v Parizu ne bodo stopili na led, v naslednjih štirih dneh pa jih čakajo dvoboji proti favorizirani Češki (petek), najverjetneje ključna tekma za obstanek med elito z Belorusijo (sobota) in obračun z gostitelji Francozi (ponedeljek).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.