Šport
23 ogledov

"Lahko smo svetovni prvaki!"

Aaron Mokoena trdno verjame vase in v svoje soigralce. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Južnoafriški republiki brezmejno verjamejo v svojo ekipo. "Vsi mladi igralci, ki so postali del ekipe, imajo izjemen potencial. Od tega bo imela naša reprezentanca le korist," pravi branilec Portsmoutha Mokoena.

Evforija pred svetovnim prvenstvom (SP) v Južnoafriški republiki se približuje vrelišču. Lokalne radijske postaje se skoraj ne odmikajo od tematike velikega turnirja, strokovnjaki in navijači pa so vse bolj prepričani, da lahko prirediteljica prvega SP na afriških tleh pripravi veliko senzacijo. Optimizma so se nalezli tudi nogometaši. "Verjamem, da lahko postanemo svetovni prvaki," je v intervjuju za največji nogometni časnik v državi Soccer Ladumaa izstrelil kapetan Aaron Mokoena.

"Nimajo številke Drogbaja"
Številni igralci trenutne generacije so člani domačih klubov, kar pa strokovnjaki v Južnoafriški republiki vidijo kot prednost. "Nihče od teh nogometašev nima številke Didierja Drogbaja v svojem telefonu. Lačni so uspeha, polni želje po dokazovanju," se je domiselno izrazil eden izmed njih na lokalnem radiu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Prvi s stotimi nastopi
Tudi Mokoena se strinja, da je moč ekipe Južnoafriške republike v mladih silah. "Vsi mladi igralci, ki so postali del ekipe, imajo izjemen potencial. Od tega bo imela naša reprezentanca le korist," pravi osrednji branilec Portsmoutha, ki je na prijateljski tekmi proti Gvatemali stotič oblekel majico izbrane vrste. To pred njim ni uspelo še nobenemu nogometašu Bafane Bafane.

Najponosnejši trenutek
Kapetanski trak na domačem svetovnem prvenstvu pa zanj pomeni veliko čast. "Svetovno prvenstvo je največji svetovni oder. Izziva se veselim. Ko bom ekipo povedel na igrišče na uvodni tekmi proti Mehiki, bo to najponosnejši trenutek moje kariere," zagotavlja Mokoena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.