Šport
11 ogledov

Lahm: ''Ronaldo je dovršen igralec''

Philipp Lahm Žurnal24 main
Kapetan nemške nogometne reprezentance Philipp Lahm meni, da je Cristiano Ronaldo dovršen igralec. Nemci se bodo v prvem obračunu pomerili z izbrano vrsto Portugalske.

Lahm se je na zadnjih treh nastopih na velikih tekmovanjih uvrstil v prvo ekipo prvenstva, vendar se zaveda kvalitet portugalske ekipe, še posebej njihovega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. "Ronaldo je eden najboljših igralcev na svetu. Zelo je hiter, hitro preigrava in zaključuje lahko iz obeh strani ter z glavo. Je dovršen igralec in pokrivati ga moramo ekipno. Cristiano je neverjeten posameznik, zato je prav, da govorimo o njem, a ekipa se osredotoča na njihovo celotno postavo," je povedal Nemec. Lahm je za reprezentanco prvič nastopil leta 2004, do danes pa je prispeval štiri gole.

Ronaldo: ''Prišli bomo do četrtfinala''

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo verjame, da se bo njegovi reprezentanci uspelo prebiti naprej v skupini B, ki je že dobila ime "skupina smrti". Za napredovanje se bodo pomerili z Nemčijo, Dansko in Nizozemsko, Ronaldo pa opozarja, da ne zmagajo vedno favoriti.

"Zavedamo se, da smo v najtežji skupini, toda nesmiselno se je pritoževati, ker ne moremo storiti ničesar, da bi to spremenili. Portugalska bo imela dober turnir in uvrstili se bomo v naslednje kolo tekmovanja," je v intervjuju za UEFA.com povedal Ronaldo.

Potrugalci se bodo v soboto pomerili z Nemčijo in nogometaš Real Madrida nasprotnikom priznava, da so odlična ekipa, toda obenem dodaja, da imajo Portugalci ogromno kvalitet. "Ne zmagajo vedno favoriti. Imamo ogromno potenciala in vemo, kje smo močni. Ostati moramo mirni, ker bo vse dobro," je dodal 27-letnik. Ronaldo je za reprezentanco v karieri odigral 90 tekem, mrežo nasprotnika pa je zatresel dvaintridesetkrat.

Komentarjev 1
  • JackD 21:12 07.junij 2012.

    V polfinalu lige prvakov je bil Portugalec zaradi Lahma na dveh tekmah čisto nevisen. Verjamem, da bo Nemcu to uspelo tudi na tej tekmi!