Šport
14 ogledov

Lakovič: "Dali smo vse od sebe!"

Ameriški selektor Krzyzewski je po tekmi stopil do slovenskega kapetana. (Foto: Žurnal24 main
Poraza z ZDA si nihče v slovenski izbrani vrsti ni pretirano gnal k srcu. Kapetan Jaka Lakovič je dejal, da je bila to zanj lažja tekma kot tista s Tunizijo. Selektor Američanov hvali "izjemno" Slovenijo.
Na papir je vse lahko napisati, proti tako agresivni obrambi pa je težko zadeve izpeljati v praksi. Fizično so neverjetni.
Jaka Lakovič

Takoj po koncu tekme je do slovenskega kapetana stopil glavni trener ameriške reprezentance Mike Krzyzewski. O čem je bilo govora? "Rekel mi je, da je bila dobra tekma, in mi zaželel srečo. Lepa gesta, a ne pomeni kaj dosti," pravi Lakovič in nadaljuje: "Vedeli smo, kako se moramo lotiti tekme. Ustaviti igro, kolikor se da. Ne pustiti hitrih protinapadov, izgubiti malo žog. Ampak na papir je vse lahko napisati, proti tako agresivni obrambi pa je težko zadeve izpeljati v praksi. Fizično so neverjetni."

Slovenci so v igro vstopili na vso moč. "Trudili smo se. Na trenutke smo morda igrali malo brezglavo. Dali smo vse od sebe, ampak zdaj je to povsem brezpredmetno. Proti Hrvaški nas čaka veliko pomembnejša tekma." Pa je bila tekma proti Američanom težja kot proti Tuniziji? "Zame ne," odgovarja Lakovič in pove: "Tunizijci so veliko tekli, pri Američanih gre velikokrat napad prek enega igralca, drugi stojijo. Veliko smo igrali consko obrambo. Mislim, da smo v redu pripravljeni, kar se telesne kondicije tiče."

Ga%C5%A1per Gasper Vidmar Miha Zupan Rudy Gay | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dobro tekmo je vnovič odigral visoki Gašper Vidmar, ki počasi postaja prvi center naše izbrane vrste. Tokrat je začel nekoliko slabše, nato pa z nekaj zabijanji dvignil na noge več kot štiri tisoč slovenskih navijačev. "V tekmo z dobrimi Američani smo šli visoko motivirani. Na začetku smo jih morda malo preveč spoštovali. Slabše smo igrali v obrambi, zato je prišlo do te razlike," je povedal Vidmar, ki je dosegel deset točk.

Ob Saniju Bečiroviću, ki je vnovič dobil udarec v ramo, se je nad oteklim kolenom pritoževal Uroš Slokar, ki pa vseeno upa, da bo nared za naslednjo tekmo. Tokrat je dosegel štiri točke, po tekmi pa povedal: "Američani si zaslužijo status najboljših na svetu. Za nas ta tekma ni imela prav velikega pomena. Šlo je bolj za prestiž. Poskusili smo se boriti in dati vse od sebe."

Bilo je težko, ker so nas prisilili v napake. Moja ekipa je zelo trdo delala in dokler bomo igrali tako, nam bo šlo dobro.
Mike Krzyzewski

Krzyzewski: "Premagali smo izjemno Slovenijo!"
Po tekmi zadovoljstva ni skrival niti ameriški selektor Krzyzewski. Slovensko moštvo je označil celo z besedo "outstanding" (izjemno, op. p.). "Veseli smo, da smo premagali izjemno ekipo Slovenije. Bilo je težko, ker so nas prisilili v napake. Moja ekipa je zelo trdo delala in dokler bomo igrali tako, nam bo šlo dobro. Zbrala se je izjemna množica (večinoma slovenskih navijačev), toda vsi smo igrali že v dosti težjih okoljih, kot je bilo to danes," je povedal Krzyzewski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.