Šport
12 ogledov

Lakovič: "Na vso moč zaradi navijačev!"

Kje bodo v predtekmovanju igrali slovenski košarkarji, še ni znano. (Foto: Reute Žurnal24 main
Kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič po prvi zmagi na svetovnem prvenstvu ni pozabil zvestih navijačev v dvorani Abdi Ipekci.
Bolj kot vse drugo, je bil pomemben psihološki faktor. Morali smo prebiti to oviro prve tekme.
Jaka Lakovič

Jaka Lakovič je proti Tuniziji dosegel pet točk in imel dve podaji, po zmagi z 80:56 pa je dejal: "Lepo smo začeli to svetovno prvenstvo. Bolj kot vse drugo, je bil pomemben psihološki faktor. Morali smo prebiti to oviro prve tekme. V prvem polčasu smo bili še malo trdi, naredili smo nekaj napak v obrambi. Pred nadaljevanjem smo se v garderobi dogovorili, da povečamo pritisk na žogo. Tako smo prišli do več ukradenih žog in lahkih košev. Razlika se je povečala in zadržali smo jo do konca."

Precej težje delo njega in soigralce čaka v nedeljo na tekmi z ZDA, čeprav je sam nekoliko drugačnega mnenja: "O Američanih odkrito povedano nismo veliko razmišljali. Seveda bo ta tekma atraktivna za gledalce. ZDA so velik favorit, ne samo v tej tekmi, ampak na celotnem prvenstvu. Za nas bo to verjetno najlažja tekma prvega dela. Vsak mora dati največ od sebe, bomo videli, kaj bo."

Selektor Bečirović je pred prvenstvom napovedal, da bo v primeru visoke prednosti Američanov morda varčeval z močmi in spočil nekatere glavne igralce. Se to lahko zgodi? "Lahko, ampak to bo določil trener. Vsak, ki pride na igrišče, pa mora dati od sebe sto odstotkov. Če ne zaradi drugega, zaradi zbranosti in poškodb na igrišču. Če nisi stoodstoten, se na terenu kaj kmalu lahko zgodi kaj neprijetnega," pravi Lakovič.

Občutek je res neverjeten. Verjetno že vse televizije po svetu poročajo o fenomenu iz Slovenije. Dva milijona nas je, ampak Slovenci najbolj zvesto spremljajo svojo reprezentanco na vseh prvenstvih, od Beograda naprej.
Jaka Lakovič

Pa še zaradi nečesa bodo igralci v nedeljo dali vse od sebe. Oziroma zaradi nekoga. "Seveda je treba zaigrati na vso moč tudi zaradi teh pet tisoč navijačev, ki so tu v Istanbulu. Rad bi se jim najlepše zahvalil. Prav tako pa najlepša hvala vsem, ki doma navijate za nas. Gremo naprej, vse bomo dali od sebe," pravi "Jale" in o navijačih pove še: "Občutek je res neverjeten. Verjetno že vse televizije po svetu poročajo o fenomenu iz Slovenije. Dva milijona nas je, ampak Slovenci najbolj zvesto spremljajo svojo reprezentanco na vseh prvenstvih, od Beograda naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.