Šport
22 ogledov

Lakovič: "Samozavesti je vedno več"

Jaka Lakovič (levo) je bil v osmini finala z 19 točkami najboljši strelec Sloven Žurnal24 main
Kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič je tudi po zgodovinski zmagi nad Avstralijo ostal hladne glave in trdo na tleh. Vedno znova poudarja, da je treba dati vse od sebe in iti korak za korakom.
NE SPREGLEJTE
Vse o aktualnem dogajanju na svetovnem prvenstvu v Turčiji lahko spremljate na našem miniportalu Turčija 2010. TUKAJ.

Jaka Lakovič je bil proti kengurujem zelo razpoložen, z 19 točkami tudi prvi strelec tekme. "Verjeli smo vase in se zelo dobro pripravili. Pomembno je, da smo dali od sebe sto odstotkov. Da zvečer, ko se uležemo v postelje, lahko dobro zaspimo, vedoč, da smo dali vse od sebe. Nam je pa tokrat res uspela zelo dobra tekma," pravi Lakovič, ki za sredin četrtfinalni obračun s Turčijo obljublja samo eno: "Dobro se bomo pripravili in znova dali vse od sebe."

Slovenci igrajo vse bolje, tudi v osmini finala so na igrišču delovali močno samozavestni. "Ja, igra se stopnjuje, še pomembneje pa je, da je samozavesti v ekipi vedno več. Ta ekipa je dobila dodatno samozavest s prebojem v polfinale lani na evropskem prvenstvu. Vemo, da Slovenija sodi v evropski vrh, zdaj tudi med osem najboljših na svetu. S tako samozavestjo je veliko lažje igrati tudi tekme, ki so na papirju težje, izločilne boje. Seveda pa je v športu vse možno, tako zmage kot porazi," pravi Lakovič in na vprašanje, ali so imeli v mislih izpad v osmini finala pred štirimi leti na Japonskem, odgovarja: "Nismo se obremenjevali s tem. Vsi, ki smo tu, imamo med sezono več kot osemdeset težkih tekem. Vsaka tekma je nova tekma. Zgodovina se pozablja, zmage in porazi se pozabljajo, vsak dan se moraš znova dokazovati. Tako smo tudi igrali. Tako je tudi naše pravilo. Gremo tekmo za tekmo, korak za korakom, na koncu pa bomo videli, kaj bo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.