Šport
21 ogledov

Lampard: "Anglija po poti Chelseaja"

Lampard Chelsea Bayern München Liga prvakov finale novinarska konferenca EPA
Lampard, ki zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo nastopil na Euru, je optimističen glede možnosti Anglije na letošnjem prvenstvu. Angleško javnost skrbi vročina v Donecku.

"Anglija gre lahko po poteh Chelseaja. Je veliko podobnosti. Nov trener in tudi odsotnosti ključnih igralcev zaradi poškodb in kartonov. Taka situacija nas je pri Chelseaju še bolj povezala in bili smo še močnejši. Res je, da smo imeli tudi kar nekaj sreče," je povedal Frank Lampard, gonilna sila Chelseaja pri letošnjem pohodu na evropski klubski prestol.

"A v glavah smo bili zbrani in tudi mi, tako kot Anglija, nismo bili med favoriti. Sicer bo reprezentanca morala imeti več žogo v nogah kot smo jo imeli mi proti Barceloni, a na Euru nobena ekipa ne bo tako dominantna kot so Katalonci. Tudi Španci ne," je še optimistično napovedal Lampy.

Angleže skrbi vročina

Medtem se angleški mediji veliko ukvarjajo s tem, da so Angleži za svojo bazo izbrali dokaj hladno poljsko mesto Krakov, uvodni obračun proti rivalom Francozom pa bodo odigrali v razmeroma vročem Donecku. A selektor Roy Hodgson zaradi tega ni posebej zaskrbljen.

"Tudi na Otoku imamo včasih vroče dni, tako da ne bi delal prevelike drame iz tega. Tudi dveurni polet iz Poljske v Ukrajino je bil pravočasno in dobro organiziran, tako da ne bomo izgubljali energije zaradi tega. Sicer pa dvomim, da bo tako vroče kot v ZDA 1994, ko smo proti Švicarjem igrali pri 41 stopinjah Celzija in 91 odstotni vlagi v ozračju."

Z njim se strinja tudi kapetan Treh levov Steven Gerrard: "Če bo vroče, bo vroče za obe ekipi. Vsekakor izgovorov za morebiten neuspeh ne bomo iskali v pogojih na igralni površini."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.