Šport
34 ogledov

Lampard: "Nisem upornik in ni upora"

Soigralcem ni všeč, da se je postavil za kapetana in javno govoril o vsebini ses Žurnal24 main
Strasti v angleški reprezentanci se umirjajo. "Vse je prenapihnjeno. Nisem upornik in ni upora," je po ponedeljkovem treningu dejal Frank Lampard, ki se je s soigralci distanciral od izjav Johna Terryja.
Pred nami je velik, velik izziv. To bo velik pritisk, velik pritisk, a nad nami je vedno. Upam, da bodo igralci v sredo prav odreagirali. Od njih pričakujem mnogo več.
Fabio Capello

Po sinočnjem kriznem sestanku in novinarski konferenci Johna Terryja in Fabia Capella se razmere v angleški reprezentanci pred sredino tekmo s Slovenijo počasi umirjajo. Nekdanji kapetan, ki mu je selektor zaradi spolnega škandala odvzel kapetanski trak, se je samovoljno vrnil v kapetansko vlogo. "Pa kaj potem, če se sporečemo s selektorjem in to razburi selektorja ali igralce. Če ne moremo biti odkriti drug do drugega, nima smisla, da smo tukaj," je čustveno razlagal Terry, ki je na kriznem sestanku selektorja in 10 igralcev od prvega moža reprezentance zahteval, da ob Waynu Rooneyju v napadu zaigra Joe Cole. Te besede so v angleško ekipo vnesle le dodatnih napetosti, saj so dan po njih drugi  reprezentanti dali vedeti, da se distancirajo od njih.

Vse je prenapihnjeno. Nisem upornik in ni upora.
Frank Lampard
Frank Lampard je opoldne poskušal umiriti žogico: "Vse je prenapihnjeno. Nisem upornik in ni upora." Selektor Capello pa je po ponedeljkovem treningu strnil naslednje misli: "To ni ekipa, ki jo poznam. Ekipa nima duše, nima ideje," je dejal Capello in dodal, da je položaj podoben kot leta 2008, ko je po neuspehu v kvalifikacijah za EP prevzel moštvo od svojega predhodnika Steva McClarna. "Takrat sem videl enak strah pred igranjem za angleško reprezentanco."

"Angleži bodo imeli težave z nami," pred sredino tekmo meni Slaviša Stojanović. Preberite v intervjuju.

"Zdi se, kot da sta bili zadnji dve leti izguba časa. Ne vem, zakaj in kako so igralci prišli na to točko," je nad ogorčenjem svojih varovancev presečen selektor Capello. "Na treningih kažejo dobro formo in zato ne razumem, zakaj ni tako tudi na tekmi. Igramo zelo, zelo počasi. Na tem prvenstvu je tako, da bo brez teka, agresivne igre, težko kaj doseči." Italijanski strateg sicer razume, da je pritisk nanje zelo velik. "Tudi sam sem bil nogometaš in vem, kje je težava. Na pomembnih tekmah se včasih zgodi, da te zdela pritisk. A možnost za napredovanje imamo še." In ta je: zmaga nad Slovenijo.

Imajo tudi težave s poškodbami
V sredo bodo zopet brez Ledleyja Kinga. Branilca zaradi poškodbe namreč ni bilo na ponedeljkovem treningu v Rustenbergu. Ker je Jamie Carragher kaznovan, bo moral Fabio Capello še tretjič prevetriti obrambne vrste. Začel bo Matthew Upson. Vprašanje je tudi, ali bo lahko v sredo zaigral Michael Carrick, ki je zadnji trening zaradi poškodbe gležnja še izpustil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.