Šport
87 ogledov

Lampičeva znova v točkah

Anamarija Lampič Profimedia
Lampičeva tudi na tretji tekmi v sezoni zanesljivo do točk.

Žensko preizkušnjo za svetovni pokal na 10-kilometrski razdalji zasledovalno v prosti tehniki je v Ruki prepričljivo dobila norveška smučarska tekačica Therese Johaug, ki se je v smučino podala kot prva. Slovenka Anamarija Lampič je startala kot deveta in na koncu osvojila 21. mesto.

Drugo in tretje mesto sta prav tako zasedli Norvežanki Heidi Weng (+1:11,3), ki je startala kot deseta, in Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+1:13,3), ki je startala kot peta. Američanka Sadie Bjornsen, ki je startala kot druga z zaostankom 20 sekund, je na koncu osvojila četrto mesto (+1:27,9), Finka Krista Parmakoski, ki se je s starta podala kot tretja, pa je končala na šestem mestu (+1:41,0).

Lampičeva je startala z zaostankom dobre minute, na koncu današnje preizkušnje pa je za zmagovalko zaostala za nekaj več kot tri minute (+3:07,1), izgubila precej mest in zasedla 21. mesto.

"Danes je bilo ekstremno mrzlo, veter je dodal še dodaten minus. Vse smo bile zavite v bunde do sekunde pred samim štartom. Prva dva kroga sem najbolj trpela, v tretjem krogu me je ujela ena skupina, enostavno jih nisem mogla držati, čeprav sem vedela, da moram biti zraven, a ni šlo. Zadnji krog je bil najboljši od vseh. Sem zadovoljna z nekaterimi deli, a bo potrebno še delati na prosti tehniki. Petek in sobota sta bila odlična dneva, danes malo manj, a še vseeno sem res zadovoljna, da sem začela sezono tako kot sem si nekaj let le želela," je po tekmi dejala slovenska tekačica.

Lampičeva je na petkovem uvodu sezone zasedla deveto mesto, v sprintu je tekmovala tudi Katja Višnar, ki je bila osma. V soboto je Lampičeva na 10-kilometrski preizkušnji v klasičnem koraku zasedla 14. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.