Šport
22 ogledov

Lance skoraj padel, Brajko skupno 6.

Lance Armstrong je bil blizu padca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Italijan Francesco Chicchi (Liquigas) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Kaliforniji. V ciljnem sprintu glavnine sta se za njim v Modestu zvrstila Juan Haedo (Saxo Bank) in Mark Cavendish.

Četrto, 195,5 kilometra dolgo etapo od San Joseja do Modesta je odločil sprint glavnine, v katerem se je najbolj izkazal 29-letni Francesco Chicchi, ki je tako prišel do pete zmage v sezoni. Chicchi je dejal, da je zmaga pred tako uveljavljenim sprinterjem, kot je Cavendish, še posebej sladka. Janez Brajkovič (Radioshack) je ciljno črto prečkal v času zmagovalca kot 17. Brajkovič je skupno napredoval na šesto mesto in ima za Lanceom 27 sekund zaostanka.

Mark in jaz sva na kolesih velika tekmeca, vendar pa takoj, ko postaviva kolesi v kot, zelo dobra prijatelja. Zmagati je vedno lepo, če pa premagaš številko 1, je še lepše.
Francesco Chicchi
"Mark in jaz sva na kolesih velika tekmeca, vendar pa takoj, ko postaviva kolesi v kot, zelo dobra prijatelja. Zmagati je vedno lepo, če pa premagaš številko 1, je še lepše," je po etapni zmagi dejal Italijan.

Sedemkratni zmagovalec Tour de Francea Američan Lance Armstrong in moštveni kolega Brajkoviča se je proti koncu etape skorajda zapletel v padec. Incident se je zgodil tri kilometre pred ciljem, tako da je etapo končal z glavnino in v skupni razvrstitvi ostal 27 sekund za vodilnim.

Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal Američan David Zabriskie (Garmin), zmagovalec tretje etape. Zabriskie ima pred Avstralcem Michaelom Rogersom (Columbia) na drugem mestu štiri sekunde prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.