Šport
18 ogledov

Landis: Ne bom vam dal lovorike

Floyd Landis se bori za zmago tudi brez kolesa. Žurnal24 main
Floyd Landis, prvi kolesar v 105-letni zgodovini Tour de Francea, ki so mu odvzeli zmago zaradi jemanja dopinga, ne odneha. Boj za nedolžnost se nadaljuje.
"Ali so gospodje na arbitražnem sodišču pijani ali pa je nekdo pomešal papirje v arhivu. Smešno je, da so odbili moje opravičilo," je dejal 31-letni Floyd Landis, ki so mu odvzeli zmago na lanskem Touru. Pat McQuaid, predsednik Mednarodne kolesarske zveze, je napovedal, da bo novi zmagovalec Dirke po Franciji postal Oscar Pereiro. Toda Landis se bo še naprej trudil dokazati svojo nedoložnost. "Vem, da sem nedolžen in nihče mi ne bo vzel te lovorike. Mislim, da se bom pritožil na Arbitražno športno sodišče v Lozani, čeprav nisem pričakoval, da bo do tega sploh prišlo," je pojasnil ameriški kolesar, ki so mu zmago odvzeli po skoraj štirih mesecih zaslišanja. Če se ne bo pritožil, Landisa čaka dveletna prepoved nastopanja. "Ljudje, ki so spremljali mojega sina, vedo, da je on zmagovalec. V športu ni dopinga in Landis tega ne bi nikoli storil," je v zelo čustvenem intervjuju za amaeriško postajo ESPN razlagala mama Arlene Landis.

Obrazložitev ameriškega neodvisnega atribtražnega sodišča je napisana na kar 84 straneh. V njej je tudi zapisano, da dopiniški test, s katerim so ugotovili, da je v Landisovem telesu prevelika količina testosterona, ni potekal po pravilih Svetovne dopinške agencije. Saga o dopingu v kolesarstvu se torej nadaljuje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.