Šport
18 ogledov

"Lanskega poraza še nismo pozabili!"

Arslan je nekaj časa igral tudi za Union Olimpijo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V turškem taboru zelo spoštujejo slovensko reprezentanco, hkrati pa verjamejo, da se lahko pred množico glasnih navijačev veselijo uvrstitve v polfinale svetovnega prvenstva.
Slovenija je ena izmed mojih najljubših ekip na tem prvenstvu. Predvsem zaradi mojega soigralca Bokija Nachbarja. Če povem po pravici, sem si želel igrati proti Sloveniji takoj, ko sem videl, da se lahko pomerimo z njo.
Sinan Güler

V sredo bo eden izmed najnevarnejših za slovenski koš branilec Sinan Güler. Šestindvajsetletnik, ki je sicer v Efes Pilsnu soigralec našega Boštjana Nachbarja, je v osmini finala proti Franciji dosegel 17 točk. Za dve točki je zadel vseh sedem metov, dodal pa še eno trojko. "Čaka nas izjemno težka tekma. Slovenija je ena izmed mojih najljubših ekip na tem prvenstvu. Predvsem zaradi mojega soigralca Bokija Nachbarja. Če povem po pravici, sem si želel igrati proti Sloveniji takoj, ko sem videl, da se lahko pomerimo z njo. Nismo še pozabili poraza lani na evropskem prvenstvu. Na tribunah bo za nas navijalo 15 tisoč navijačev, obeta se izjemno zanimiva tekma."

Predsednik republike Danilo Türk si bo v sredo na povabilo Košarkarske zveze Slovenije v Istanbulu ogledal četrtfinalno tekmo svetovnega prvenstva v košarki med Slovenijo in Turčijo, so danes sporočili iz Türkovega kabineta.

Kdo pa je ob Nachbarju v slovenski reprezentanci še tisti, na katerega bo treba posebej paziti? "Vsi zunanji igralci so nevarni. Lakovič je izjemen organizator igre, odličen je tudi Dragić. V obrambi so zelo močni njihovi centri. Gledali smo jih v tekmi z Avstralijo. Vsakič, ko so Avstralci prodrli pod obroč, so jih zaustavili. Ampak tudi mi smo dobri, znamo igrati in verjamem, da se jim lahko postavimo po robu," pravi Güler, ki zanika, da bi bili zaradi domačih navijačev pod posebnim pritiskom: "Ne, pritiska ni več. Dobro, v sredo morda spet bo, bomo videli. Ampak ključna je bila tekma z Grčijo v predtekmovanju. Grkov nismo premagali zadnjih 30 let, s tisto zmago je pritisk padel z naših ramen. Gledalci nam dajejo posebno energijo, ki nas vse ponese, da igramo še bolje." Za konec je izrazil še željo za prihodnjo sezono: "Upam, da bo Boki dobre predstave s svetovnega prvenstva prenesel v sezono. V Efesu nam bo v izjemno pomoč."

Zdaj nas čaka Slovenija, kar bo naša najtežja tekma na tem prvenstvu doslej. Slovenci igrajo zelo dobro, imajo dobre, izkušene igralce. Zelo težko bo, upam pa, da bomo ob taki pomoči s tribun in ob dobri obrambi zmagali mi.
Ender Arslan

Arslan: Najtežja tekma doslej
Svoje minute bo v sredo dobil tudi Ender Arslan, ki tekme sicer začenja na klopi, z vstopom pa vselej poživi igro izbrancev selektorja Bogdana Tanjevića. Arslana se zagotovo dobro spomnijo tudi navijači Olimpije, saj je pred leti igral v Tivoliju. "Pred izjemnimi navijači smo odigrali odlično. Zdaj nas čaka Slovenija, kar bo naša najtežja tekma na tem prvenstvu doslej. Slovenci igrajo zelo dobro, imajo dobre, izkušene igralce. Zelo težko bo, upam pa, da bomo ob taki pomoči s tribun in ob dobri obrambi zmagali mi." Arslan ceni vse slovenske reprezentante, posebej pa je omenil nekdanjega soigralca pri zmajih Miho Zupana.

Vztrajajo s cono
Sicer so glavni turški igralci Ersan Ilyasova (15 točk na tekmo), Hedo Turkoglu (11,5 točke, 4,2 skoka), Omar Asik (10,2 točke, 7,7 skoka) in Semih Erden (9,7 točke, 5,2 skoka), selektor Tanjević pa v obrambi vztraja z do potankosti izpiljeno consko postavitvijo, v kateri visoki igralci pod košem postavijo pravi zid. Proti Franciji so v njej vztrajali vso tekmo. Tudi v sredo ne bo nič drugače in tega se v slovenskem taboru dobro zavedajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.