Šport
8 ogledov

Lanzinger že operiran

Nesrečnemu Lanzingerju bodo morali amputirati nogo. Žurnal24 main
Avstrijski smučar Matthias Lanzinger, ki se je na superveleslalomu huje poškodoval, je že bil operiran. Po zadnjih podatkih je Avstrijec, ki je utrpel odprti zlom golenice in mečnice, izven smrtne nevarnosti.

Avstrijski smučar Matthias Lanzinger, ki je hudo padel na superveleslalomu v Kvitfjellu, je po zadnjih podatkih izven smrtne nevarnosti. Avstrijec je utrpel odprti zlom golenice in mečnice, poleg tega pa je dobil številne odrgnine po obrazu. Salzburžana so danes operirali v bolnišnici v Oslu, njegovo stanje pa je stabilno.

Prireditelji tekme so pri prevozu ponesrečenca imeli nemalo težav, saj so za let do bolnišnice uporabili kar turistični helikopter, ki so mu odstranili potniško klop, potem ko so ga v dolino prepeljali z akijem. Tokratna nesreča za Lanzingerja ni bila prva, saj je moral na operacijo že na začetku sezone, ko si je na novembrskem treningu superveleslaloma zlomil dlančno kost. V nadaljevanju si lahko ogledate tudi ta strahovit padec Lanzingerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.