Šport
26 ogledov

Larvik ostaja zaklet za Krim

krim mercator viborg penezić Anže Petkovšek
Rokometašice Krima so na gostovanju pri Larviku klonile z 19:31 in vpisale prvi letošnji poraz v Ligi prvakinj. Branilke naslova so slovenske prvakinje ustavile predvsem z izvrstno obrambo.

Igralke Krima so na Norveškem doživele prvi poraz v tej sezoni Lige prvakinj. Tokrat so v gosteh morale priznati premoč branilcu naslova Larviku, ki je z izvrstno in čvrsto obrambo ob koncu prvega in začetku drugega polčasa strl odpor varovank Toneta Tislja. Krim je tako nadaljeval slabo "tradicijo" gostovanj v tem mestecu, saj je na šesti tekmi še petič izgubil. V skupini B tako vodi Larvik s štirimi točkami, Krim jih ima prav tako štiri in je drugi, Viborg je tretji s tremi, Podravka pa četrta z eno točko.

Tiselj je tudi tokratno tekmo začel s preverjeno postavo. V vratih je stala Jelena Grubišić, na krilih sta mesti zasedli Tamara Mavsar in Kristina Bille-Hansen, na zunanjih položajih so igrale Andrea Penezić, Kristina Franić in Ibolya Mehlmann, na položaju krožne napadalke pa je zaigrala Ljudmila Bodnjeva, ki jo je v obrambi menjala Andrea Šerić.

Ta postava je odigrala večino prvega polčasa in svojo nalogo v prvih 20 minutah opravila dobro. Resda so ob čvrsti domači obrambi serijske slovenske prvakinje zapravile nekaj žog, toda tekmicam so vrnile z enako mero. Norvežanke so bolje začele in povedle s 3:1, toda izenačen dvoboj so napovedali številni preobrati v naslednjih minutah.

Gostje so prvič na tekmi povedle v osmi minuti, v 20. pa so po zadetku Penezićeve tekmicam pobegnile za tri gole (9:6). Toda evropske prvakinje so v zadnjih minutah prvega polčasa znale izkoristiti izključitvi Penezićeve in Mavsarjeve. Ujele so priključek, v izdihljajih prvega dela pa je njim ob pomanjkanju idej Krimovega napada prvič na tekmi uspelo napraviti razliko treh golov (13:10).

Krimov mrk s konca prvega se je nadaljeval v začetku drugega polčasa, na drugi strani pa je Amanda Kurtovic pridno polnila ljubljansko mrežo in v 34. minuti zadela že za 16:11. Tiselj je nato v igro poslal Aljo Janković, a niti to ni preveč pomagalo.

Kurtoviceva je namreč v 39. minuti povišala že na 18:12, minuto zatem pa na 19:12. Tekmo je praktično odločila Linn-Kristin Koren-Riegelhuth v 50. minuti, ko je ob igralki več na igrišču zadela za 23:15. Najvišja prednost Norvežank je znašala 12 zadetkov (30:18, 31:19).

"Zadeva se je definitivno zalomila ob koncu prvega polčasa po izidu 9:6. Do takrat smo igrali tako, kot smo načrtovali, potem pa so se zgodile neke stvari, ki so bile za našo ekipo nove. Pri tem mislim res agresivnega tekmeca, ki je igral čvrsto obrambo. Imeli smo tudi nekaj nediscipline v fazi napada, dopustili smo nekaj protinapadov in polprotinapadov, kar pa se ne sme zgoditi, če hočeš kakovostno igrati proti Larviku, tekaško najbolje pripravljeni ekipi v Evropi. Zatem je šlo vse navzdol, nam pa ni uspelo najti igralke oziroma načina, da bi obrnili potek tekme. Gostiteljice pa so bile vse bolj sproščene in motivirane, odigrale res lepo tekmo ter zasluženo zmagale," je po tekmi povedal Tiselj in priznal, da ga je norveška ekipa presenetila.

"Presenetila nas je samo ena igralka. To je Kurtoviceva. Nanjo nismo bili pripravljeni, ker na dosedanjih tekmah ni kaj veliko igrala. Ona je bila presenečenje in kar zadeva ta vidik, nas je Larvik presenetil z igralko, ki je verjetno igrala tekmo kariere," je zaključil Tiselj.

Liga prvakinj, skupina B, 3. kolo:

Larvik : Krim Mercator 31:19 (13:10)
Sulland 8, Kurtovic 7, Breivang, Riegelhuth in Wibe 3; Penezić 9, Mavsar 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.