Šport
17 ogledov

Lastnik Newcastla zaigral milijon funtov!

Mike Ashley (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Da igralnice niso ravno optimalno mesto za sestajanje oziroma organizacijo sestankov, je tokrat na lastni koži izkusil tudi lastnik angleškega nogometnega kluba Newcastle United Mike Ashley.

Slednji se je namreč po baje dokaj razgretem sestanku s trenerjem moštva za nekaj ur ustavil za eno od igralnih miz in v roku zgolj dveh ur "pognal" skorajda milijon funtov.

Kot poroča britanski The Sun, sta Ashley in menedžer njegovega kluba Alan Pardew v tamkajšnji Aspers Casino prispela okrog 23. ure in se nemudoma podala poskusit svojo srečo s kockami. Sreča naj bi bila na začetku očitno na njuni strani, saj naj bi se oba uspela izogniti rdečim številkam, Ashley pa naj bi si celo priigral okrog 100.000 funtov dobička (ob večmilijonskem poslu za napadalca Andyja Carolla torej skupno res dober zaključek meseca).

Vse lepo in prav, če bi se njun večer pri tem tudi končal. A kot še navaja angleški časnik, sta se oba akterja nekaj ur kasneje (okrog 2. ure) ponovno vrnila v igralnico in za isto mizo poskušala še nekoliko nadgraditi svoj prejšnji rezultat. Ob tem je očitno lastnik angleškega prvoligaša kar nekoliko izgubil občutek za čas in denar, saj je v manj kot dveh urah igralnici podaril kar 970.000 funtov.

Očividci poročajo: "Svoj prvi vložek je izgubil v roku kakšnih 10 minut, zato je moral hitro po nove žetone, kar je v naslednji uri ponovil še nekajkrat. Igral je naravnost noro, saj je hkrati stavil tudi po več tisoč oziroma deset tisoč funtov in večkrat praktično sam pokril celotno mizo s stavami. Okrog 4. ure zjutraj je nato očitno le ugotovil, da to ni njegov večer, in se odpravil domov, a do takrat je izgubil že okrog 970.000 funtov."

Kljub astronomski izgubi pa je bil Ashley baje tudi ob odhodu nadvse dobre volje, kar je dokazal tudi s tem, da je svojega krupjeja nagradil z napitnino v višini 700 funtov. Rezultat sestanka v igralnici pa je Angleža verjetno dokaj hitro streznil že naslednji dan, ko je ugotovil, da je v roku le nekaj ur svoje premoženje, ki je ocenjeno na okrog 700 milijonov funtov, oškodoval za skorajda en milijonček.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.