Šport
97 ogledov

Latić pred novim izzivom

Edo Latić Facebook
Eda Latića v soboto v Mannheimu čaka nastop na turnirju četverice po pravilih K-1 v kategoriji do 95 kilogramov. Izkušeni slovenski borec v Nemčijo odhaja odločen, da se vrne z zmago, čeprav bo pot do nje trnova.

Edo Latić se je na začetku letošnjega leta odločil, da zapusti amaterske vode in se preizkusi tudi med profesionalci v borilnem slogu K-1. Svojo pot je začel sanjsko z zmago na turnirju četverice v Belgiji. Že v soboto pa ga čaka nov preizkus, ko se bo v Mannheimu udeležil novega turnirja četverice s to razliko, da se bo tokrat boril v kategoriji do 95 kilogramov, medtem ko se je v Belgiji boril v težki kategoriji: "Sicer me malce moti, ker je turnir do 95 kilogramov. To ni dobro, saj imam drugače približno 103 kilograme. Ampak bom nekako uspel 'zbiti' kilograme do tehtanja, nato pa poskušal čim hitreje nazaj pridobiti tisto, kar bom izgubil."

"Pravzaprav niti ne vem, kdo bo moj nasprotnik, saj so tik pred zdajci spreminjali fight-card, tako da bom šele na samem mestu izvedel ime mojega nasprotnika. Potrjena sta domačin James Phillips in Italijan Vannie Fae, medtem ko imena četrtega borca na turnirju četverice še ne poznam oziroma naj bi bil to Rus Michail Tutijerev. Tudi jaz sem pravzaprav prišel kot zamenjava," je Latić še dejal za zurnal24.si in se dopolnil: "Jaz sem imel sprva v načrtu borbo 21. oktobra v Romuniji, a je nasprotnik odpovedal, nato pa sem dobil priložnost v Nemčiji."

Za izkušenega Latića bo štela le zmaga. "Zavedam se, da bo težko zmagati, sploh če bom že na začetku dobil domačina. Zagotovo bo zelo težko zmagati po točkah, tako da v tem primeru ciljam na nokavt. Če zmagam prvo borbo, potem bo v drugi nekoliko lažje. Če bom premagal domačina, si bom pridobil nekaj spoštovanja, v vsakem primeru pa grem na zmago. Ampak gremo počasi korak po korak," Latić, ki večjih težav s poškodbami med pripravami ni imel, ne želi prehitevati dogodkov.

Ker bo ime prvega nasprotnika verjetno izvedel šele "pet pred dvanajsto", Latić načrtuje, da bo začel bolj umirjeno, nato pa počasi stopnjeval ritem: "Vem, da me čakata dve borbi. Nasprotnik pa pač bo, kdor bo. Prvo rundo bom vsekakor malo potipal in na vsak način poskušal zmagati. Nekaj sicer vemo, saj smo si ogledali nekatere posnetke. Imamo tudi pripravljeno osnovno taktiko."

Naporen ritem do konca leta

Čeprav gre letošnje leto počasi h koncu, ima Latić še kar nekaj ciljev, ki jih namerava izpolniti še pred 31. decembrom. "Delam zelo kratke načrte, saj sem pri 36 letih nekoliko starejši borec in niti ne vem, koliko časa se bom lahko še boril," pravi Latić in razkril svoje načrte po turnirju četverice v Nemčiji. "Si pa letos želim okronati amatersko kariero z nastopom na svetovnem prvenstvu organizacije WAKO po pravilih K-1 v Skopju, nato pa še sklepni nastop v full-contactu na svetovnem prvenstvu v Dublinu. S tem se bom dokončno umaknil z amaterskih tekmovanj in bom svoje mesto prepustil mlajšim borcem."

Vse skupaj (turnir v Mannnheimu in obe amaterski prvenstvi) pa bo Latiću služilo zgolj kot priprava za glavni cilj letošnjega leta: "V profesionalnih borbah imam letos še cilj, da premagam Frederica Sinistro." Frederic Sinistra je izkušen francoski borec, ki bo vsekakor lahko ponudil odgovor, do kod lahko seže Latić: "Mislim, da bo to najtežja borba v mojem življenju. Nasprotnik je zelo izkušen, saj ima prek 50 profesionalnih borb. Jaz pa imam za zdaj vključno z borbama v Nemčiji štiri profesionalne borbe. To je prva stvar. Druga pa je ta, da se je Sinistra boril že s številnimi uveljavljenimi borci (Stefan Leko, Badr Hari, Tony Gregory). Gre za veliko ime. Če ga bom uspel premagati, bom naredil en velik korak naprej v profesionalni karieri."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.