Šport
14 ogledov

Latvala menjava za Grönholma

Finec Jari-Matti Latvala se iz zasebnega Fordovega moštva seli v tovarniško. Žurnal24 main
V sezoni 2008 svetovnega prvenstva v reliju bo prvič nastopala tovarniška ekipa Suzukija, njihov prvi voznik bo Toni Gardemaister. V ekipi Forda bo Marcusa Grönholma zamenjal rojak Jari-Matti Latvala.

Finec Toni Gardemaister in Šved Per-Gunnar Anderson bosta v sezoni 2008 svetovnega prvenstva v reliju vozila za moštvo Suzukija, ki bo prvič nastopilo na vseh relijih sezone. "Super je delati za novince. Prepričan sem, da bomo morali trdo delati, a zagotovo nas čaka blesteča prihodnosti," je ob predstavitvi dejal Gardemaister, 32-letnik, ki ima večletne izkušnje z dirkanjem v svetovnem prvenstvu v reliju, in sicer z različnimi moštvi (Ford, Seat, Škoda, Mitsubishi). Pet let mlajši Anderson je bil svetovni mladinski prvak v reliju in je že štiri leta član Suzukija. V letošnji sezoni je ekipa Suzukija nastopala v različnih nižjih tekmovanjih, da bi se pripravila za prvo sezono v svetovnem prvenstvu, ki se začenja 24. januarja v Monte Carlu.

Iz moštva Forda pa prihaja informacija o nasledniku Finca Marcusa Grönholma, ki je letos sklenil kariero. Zamenjal ga bo rojak Jari-Matti Latvala. Za 22-letnika bo to prva sezona v tovarniškem moštvu v svetovnem prvenstvu, v zadnji sezoni je vozil z zasebnim Fordovim moštvom Stobart. Minulo sezono je končal na osmem mestu, najboljši rezultat pa je dosegel na Irskem (tretje mesto). Prvi dirkač moštva bo sicer letošnji drugi voznik Finec Mikko Hirvonen. "Marcus in Mikko sta odlično sodelovala in tako upam, da bo zdaj Mikko svoje izkušnje delil z Mattijem," je dejal šef WRC moštva Forda Malcolm Wilson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.