Šport
5 ogledov

Latvala ukradel prvenec Ogierju

1/10
Žurnal24 main
Sebastien Ogier (Citroen) še naprej ostaja brez prve zmage na relijih za svetovno prvenstvo. Na zadnjem brzincu relija Nova Zelandija mu jo je ukradel Jari-Matti Latvala (Ford).
Skupni seštevek SP v reliju v sezoni 2010:
1. S. Loeb 108 točk
2. J. M. Latvala 72
3. M. Hirvonen 64
4. S. Ogier 63
5. P. Solberg 53

Niz zmag večkratnega prvaka Francoza Sebastiena Loeba (Citroen) je končan. Reli Nova Zelandija je dobil Finec Jari-Matti Latvala (Ford), potem ko je v noro razburljivi zadnji hitrostni preizkušnji prehitel v soboto in večji del nedelje vodilnega Francoza Sebastiena Ogierja (Citroen). Pred tem brzincem je imel mladi francoski dirkač šest sekund prednosti, a ga je Finec končal osem sekund hitreje, potem ko je nesojeni zmagovalec le tri zavoje pred ciljno črto naredil manjšo napako. "Joj, tako blizu sem bil. Odneslo me je tri zavoje pred ciljem. Res velika škoda."

"To je morda moja najboljša zmaga," je vzneseno razlagal Latvala. "Tudi sam sem ob koncu skoraj zletel s proge, tako zelo sem pritiskal. Mislil sem, da nisem naredil dovolj, a je Sebastien naredil napako in tako sem imel srečo, da sem dosegel to zmago. Na tem reliju nisem dobival posameznih brzincev, a sem bil zelo konstanten in tudi to šteje." Na koncu je reli na tretjem mestu končal Loeb, in sicer z le 15 sekundami zaostanka (potem ko je po petkovem trčenju v most izgubil dobro minuto).

Blizu prvi trojici sta bila še finski dirkač Mikko Hirvonen (Ford) in španski Dani Sordo (Citroen). Osmoljenec dirke je v petek najhitrejši Norvežan Petter Solberg (Citroen). Na zadnji brzinec je šel kot tretji in z le 16 sekundami zaostanka za vodilnim. Nato pa je doživel hudo nesrečo. Zaletel naj bi se v telefonski drog. Z njim in sovoznikom Philom Millsom naj bi bilo vse v najlepšem redu. Po petih dirkah v skupnem seštevku še naprej vodi Loeb, Latvala na drugem mestu za njim zaostaja 36 točk. Kimi Räikkönen (Citroen), ki v Novi Zelandiji ni nastopal, je deseti.

Reli Nova Zelandija, končni vrstni red:

1. Jari-Matti Latvala (Ford)
2. Sebastien Ogier (Citroen) +2,4
3. Sebastien Loeb (Citroen) +15,2
4. Mikko Hirvonen (Ford) +21,3
5. Dani Sordo (Citroen) +25,8
6. Matthew Wilson (Ford) +3:26,0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.