Šport
42 ogledov

Lauda razkril resnico o Hamiltonu

lauda hamilton EPA Niki Lauda in Lewis Hamilton.
Neizvršni direktor Mercedesa Niki Lauda je razkril zanimive podrobnosti iz zakulisja srebrne garaže, ki mečejo slabo luč na svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Trikratni svetovni prvak Niki Lauda je varovanca Lewisa Hamiltona označil za lažnivca in novinarjem izdal, kako je britanski dirkač po odstopu na kvalifikacijah v Bakuju uničil svojo garderobo.

Pred začetkom dirkaškega konca tedna v Avstriji je Hamilton izjavil, da se z Nicom Rosbergom zelo dobro razumeta in da nameravata vse bodoče konflikte reševati za zaprtimi vrati. Odnos naj bi bil boljši kot kdajkoli prej. Po besedah vidnega člana Mercedesove garaže pa Hamilton ni bil povsem iskren. Kot je pojasnil Lauda, so navedbe, da se dirkača razumeta bolje kot v preteklih dveh letih, popolnoma neresnične.

''Lewis se je zlagal. Povsem preprosto. Nekaj je rekel. Želel si je biti tisti, ki bi omehčal situacijo in si zagotovil miren konec tedna. Dlje kot bo Nico spredaj, bolj napet bo dvoboj,'' je v intervjuju za Servus TV razkril 67-letnik.

Mercedesova dirkača se zelo dobro poznata, saj sta skupaj dirkala že v najstnišnih letih. Nekoč prijateljski odnosi so se po tem, ko sta oba postala kandidata za naslov svetovnega prvaka, močno ohladili.

Za dodatno napetost skrbita z rednimi incident na dirkah, zadnjega sta si privoščila v poslednjem krogu VN Avstrije, slabše pa jo je odnesel Rosberg, čigar prednost v skupnem seštevku prvenstva je skopnela na 11 točk.

Lauda pa je razkril še eno podrobnosti, ki osvetljuje osebnost aktualnega svetovnega prvaka. Hamilton se je po nesreči v kvalifikacijah v Bakuju namreč znesel nad svojo garderobo. ''To je naredil zato, ker je imel nesrečo. Moral bo plačati, na to se lahko zanesete. Povedal mi je, da ne morem naprej, ker bo vse uničil. Tako se je tudi zgodilo,'' je povedal Lauda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.