Šport
11 ogledov

Le Damjan brez prve tekme

Lanska sezona za Damjana ni bila dobra. Nič bolje ni začel letos. (Foto: Action Žurnal24 main
S kvalifikacijami za nedeljsko tekmo se je začela poletna VN v skokih. Na tekmo se je uvrstila peterica Slovencev. Prekratek je bil le Jernej Damjan. Od naših je bil najdaljši Peter Prevc.

Peter Prevc (99 metrov) z devetim, Mitja Mežnar (96,5) s 25., Jurij Tepeš (94,5) s 34. in Primož Pikl (93,5) z 39. dosežkom med kvalifikanti so se prebili na nedeljsko uvodno posamično tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Hinterzartnu. Pridružil se jim bo tudi Robert Kranjec (96,5), ki je imel nastop na tekmi že zagotovljen. V petkovih kvalifikacijah na uvodni postojanki poletne VN je tako od šesterice skakalcev obstal le Jernej Damjan (87,5 metra), ki je imel 55. dosežek med kvalifikanti.

Trener Matjaž Zupan se je odločil, da bodo na sobotni ekipni tekmi slovenske barve zastopali Kranjec, Prevc, Mežnar in Pikl. "Čeprav je bil v kvalifikacijskem nastopu Tepeš malenkost pred Piklom, sem se za jutrišnjo ekipno tekmo odločil, da v ekipo uvrstim Pikla. Ta čas je namreč v precej boljši formi kot Tepeš, pa tudi oba prejšnja trening-skoka je bolje 'oddelal' kot njegov mlajši reprezentančni kolega." Sobotna ekipna tekma se bo začela s prvo serijo ob 18. uri; poskusna serija bo na sporedu uro pred tem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.