Šport
30 ogledov

Le za las ob finalni nastop

Maruša Černjul Žurnal24 main
Slovenska atletinja je le za malo zgrešila uvrstitev v finale.

Maruša Černjul iz celjskega Kladivarja je v popoldanskih kvalifikacijah prvega dne evropskega atletskega dvoranskega prvenstva v Beogradu v skoku v višino delila deveto mesto in se z 1,86 metra ni uvrstila v sobotni finale. Drugi dan prvenstva bo ob 18.05 v finalu skoka s palico od slovenskih predstavnikov nastopila Tina Šutej.

Štiriindvajsetletna Černjulova je začetno višino 1,70 m izpustila, na 1,76 m je bila uspešna prvem poskusu, kot tudi nato na 1,81 m in 1,86 m. V ameriškem Lincolnu je Černjulova 6. februarja lani dosegla svoj osebni dvoranski rekord 1,90 m, to je pa bila tudi naslednja kvalifikacijska višina. Černjulovi v prvem skoku ni uspelo, kljub temu pa je delila četrto mesto, ker so bile pred tem v prvih poskusih uspešne le tri atletinje.

Peto mesto je delila še po neuspešnem drugem poskusu, v tretjem skoku, medtem je izgubila še tri mesta, pa je bila zelo blizu uspeha, vendar se je letvice z nogami dotaknila ravno toliko, da je padla s stojala. Osmo mesto je delila še pred zadnjim skokom v kvalifikacijah, ko je nastopila Čehinja Michaela Hruba. Letvica se je zelo zamajala, vendar ni padla in s tem je bil zaokrožen krog osmih finalist. Takoj za njimi pa je bila med sedmerico, ki je delila deveto mesto, Černjulova.

"Tako blizu pa tako daleč. Razočarana sem. Do 1,90 m skoki niso bili slabi, potem pa kot da bi povlekla ročno zavoro in zaleta nisem odtekla pravilno. Sem sicer tudi stiskala pesti, da ne bi bila zadnja tekmovalka uspešna, čeprav se to ne spodobi, pa ni nič pomagalo. Žal mi je tudi tretjega skoka na 1,90 m, ko sem letvico podrla z meči, ker je bil to moj najboljši skok dneva," je povedala 1,77 m visoka atletinja celjskega Kladivarja. Lani je bila finalistka evropskega prvenstva v Amsterdamu (9.) in 21. na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Julija lani je v domačem Celju z 1,93 m dosegla osebni rekord na prostem.

Luka Janežič je bil v teku na 400 m naknadno diskvalificiran zaradi prestopa v sosednjo progo. Slovenski favorit za visoka mesta je v zadnji skupini kvalifikacij sicer zasedel drugo mesto (46,81 sekunde) in se sprva zanesljivo po mestih ter s tretjim skupnim izidom uvrstil v popoldanski polfinale.

Debitantka na velikih članskih tekmovanjih Anita Horvat je v kvalifikacijah na 400 izpadla s 23. izidom (54,65), Petra Koren pa je svoj drugi večji članski nastop v kvalifikacijah troskoka končala na 17., predzadnjem mestu (13,26 m).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.