Šport
14 ogledov

LeBron želi izgubiti deset kilogramov

LeBron James EPA
Za mnoge najboljši svetovni košarkar bo po povratku v Cleveland imel malce drugačno, manj robustno podobo.

Pri moštvu Cleveland Cavaliers se evforija po vrnitvi LeBrona Jamesa iz Miamija še ni polegla, "King James" pa se že intenzivno pripravlja na nove izzive. Ameriški zvezdnik je iz svoje vsakdanje prehrane izločil ogljikove hidrate in načrtuje, da se bo v novo sezono podal z desetimi kilogrami manj, kot jih je imel ob zaključku lanske sezone.

Z novo dieto želi James zmanjšati svojo težo, da bi pridobil na eksplozivnosti in hitrosti. Ob tem naj bi mu kontrolirano prehranjevanje pomagalo tudi podaljšati igralsko kariero za sezono ali dve. James je pred dnevi zatrdil, da ne vidi scenarija, po katerem bi še drugič v karieri zapustil Cleveland in bi tako v mestu, kjer živi tudi veliko ljudi slovenskega porekla, lahko igral nadaljnih pet ali šest let, saj sam šteje šele 29 pomladi. Sicer pa se je "King James" na Instagramu tudi pošalil iz svojega novega načina prehranjevanja, saj je na staro fotografijo dolgoprogaša "prilepil" svojo glavo. 

Spet s Travisom

Jamesu med pripravami na novo sezono pomaga tudi Romeo Travis, sicer nekdanji košarkar Zadra. Travis si je z Jamesom slačilnico delil v srednji šoli v Akronu, mestu blizu Clevelanda. LeBron je tudi med Travisovim bivanjem v Dalmaciji spremljal svojega prijatelja iz mladosti. Po zmagi Zadra nad beograjskim Partizanom v sezoni 2011/12, za katero je bil s košem v zadnjih trenutkih najbolj zaslužen prav Travis, mu je James preko Twitterja tudi čestital.  

Čeprav še ni vstopil v tretje desetletje življenja, ima James že dva naslova prvaka lige NBA z Miami Heat, dve zlati olimpijski medalji (Peking in London), štiri nagrade za najkoristnejšega igralca v NBA (MVP) in deset nastopov na All-Star tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.