Šport
2 ogledov

Lederer ne verjame v Iveya

(Foto: howardlederer.com) Žurnal24 main
Kljub temu, da sta člana iste ekipe ter celo solastnika spletne poker sobe Full Tilt Poker, Howard Lederer očitno vseeno ne verjame v sposobnosti svojega prijatelja Phila Iveya.

Pred dnevi je z njim sklenil stavo, da slednjemu do konca leta 2011, ne bo uspelo dobiti 2 novih WSOP zapestnic. Stave so pred začetkom samega prvenstva WSOP nekaj povsem običajnega, številni profesionalci pa jih sklepajo predvsem z namenom, da se motivirajo za samo tekmovanje, saj večini med njimi same denarne nagrade ne pomenijo prav dosti, a si vseeno želijo zmagati turnirje ter tako priti do WSOP zapestnic. Eden takih, ki se vsako leto poslužuje tega orodja je zagotovo Phil Ivey, ki je tokrat očitno spravil na limanice svojega dobrega prijatelja Howarda Ledererja.

Novinarjem portala PokerListings je namreč na turnirju WPT Championship prišlo na uho, da sta Lederer in Ivey sklenila stavo v višini kar pet milijonov dolarjev, katere bo poraženec te stave moral plačati nasprotniku. Kaj pa je dejanski predmet stave? Po dolgem pogovoru naj bi Profesor dejal, da je dandanes zelo težko priti do WSOP zapestnice in da Ivey lanskega leta, ko je osvojil 2 zapestnici, zagotovo ne bo mogel ponoviti in je zato stavil z Iveyem, da temu do konca leta 2011 ne bo uspelo osvojiti še 2 WSOP zapestnic.

Ivey je Ledererjevo stavo seveda sprejel, če mu bo uspelo to stavo dobiti že letos, pa bo znano že čez nekaj tednov, saj se konec maja, s prvim turnirjem že začenja letošnje prvenstvo World Series of Poker.

Če je dandanes profesionalcem res vse težje osvojiti WSOP zapestnico, je skorajda še težje med njimi najti nekoga, ki bo pripravljen Iveyu ponuditi tako mamljivo stavo. A vsi mi se lahko za njo Howardu samo zahvalimo, saj bo zahvaljujoč tej stavi, Ivey letos še bolj nabrušen prišel na WSOP, kar pomeni, da nas poleti, na prvenstvu vseh prvenstev, čaka pravi spektakel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.