Šport
14 ogledov

Lederer: "Sta si res zaslužila?"

(Foto: howardlederer.com) Žurnal24 main
Howard Lederer je čestital Eriku Seidelu in Danu Harringtonu za sprejem v Dvorano slavnih poker igralcev, a se obenem sprašuje, ali sta si ta dva igralca resnično zaslužila največ glasov.

"Ko gledam letošnji izbor nominirancev, se moram vprašati, ali sta si ta dva igralca resnično zaslužila največ glasov? Objektivno gledano mislim, da si nista in da bosta to lahko priznala tako Erik kot Dan," je Howard Lederer pred kratkim zapisal na svoj blog, ki ga piše za Full Tilt Poker. "Vsak, ki je vsaj malo spremljal poker zadnjih deset let, se mora strinjati, da je Phil Ivey igralec, ki je v tem času preprosto najboljši in najbolj vsestranski. Dobil je osem zapestnic WSOP, zmagal je na turnirju serije WPT in še na veliko drugih pomembnih turnirjih. Na glavnem turnirju WSOP je imel veliko vrhunskih uvrstitev. Istočasno pa je vodil  najbogatejše igre za denar, tako v živo kot na spletu," nadaljuje Howard  Lederer - The Professor.

Na vprašanje, zakaj Ivey letos ni bil sprejet v Dvorano slavnih, nam Lederer ponuja odgovor, da še ni pravi čas. Po njegovem mnenju bi se moralo igralca sprejeti v Dvorano slavnih le ob posebnih priložnostih, ki bi se jih spominjali še dolga leta. Kot primer navaja Dvorano slavnih v ameriškem nogometu ali pa košarki. "Imel sem priložnost govoriti s Philom po tistem, ko je bil nominiran. Svoje mnenje je Phil izrazil precej jasno. Spraševal se je celo, ali bi bilo možno na časten način nagrado celo odkloniti, če bi bil izbran. Z vsem spoštovanjem do vseh, ki bi glasovali zanj, vendar je Phil prepričan, da se je njegova kariera komaj prav začela. To je za vse njegove nasprotnike sicer strašljiva, vendar še kako resnična vest. Ivey je še povedal, da nikakor ne želi biti sprejet v Dvorano slavnih mlajši, kot je bil ob svojem sprejetju Chip Reese," je še dodal Lederer. Chip Reese je bil ob svojem sprejetju v Dvorano slavnih leta 1991 star 40 let. S tem je bil daleč najmlajši od vseh, ki so v Dvorani Slavnih. Omenimo, da ima Erik Seidel 50 let, Dan Harrington pa bo naslednji mesec dopolni 65 let. Phil Ivey je trenutno star 34 let.

"Prepričan sem, da je Phil zadovoljen z letošnjim izborom, ki so ga naredili člani poker skupnosti skupaj z živimi člani Dvorane slavnih. Vseeno pa se sporočilu, da se ga je letos izpustilo pri nagrajencih, moramo izogniti. Eden izmed kriterijev za vstop v Dvorano slavnih je tudi to, da se mora igralec izkazati v daljšem obdobju. Ko bo Ivey to dosegel, pa ni nobenega dvoma, da bo tudi uradno sprejet v družno najboljših igralcev pokra vseh časov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.