Šport
17 ogledov

Legenda NFL podpisala za Full Tilt

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Svet pokra in svet športa v zadnjih letih postajata vse bolj povezana. Ne le, da je za vse več športnikov poker eden od načinov sprostitve in preganjanja dolgočasja, vse več se jih tudi resno podaja v svet pokra.

To je pred dnevi storil tudi nekdanji legendarni "running-back" Emmitt Smith. Po koncu aktivne kariere se namreč v zadnjem obdobju vse več igralcev odloča za kariero v pokru. Med tistimi, ki so se odločili za ta korak so bili med drugim tudi teniška legenda Boris Becker, hokejist Mats Sundin, nekdanji nogometaš Lothar Matthaus ter smučar Johan Brolenius. Kot vse kaže pa bo šel po njihovih stopinjah tudi Američan Emmitt Smith, ki je pred dnevi podpisal sponzorsko pogodbo s Full Tilt Pokrom.

Smith je večini Evropejcev sicer verjetno le malo znan, a dejstvo je, da gre za enega najboljših "running-backov" vseh časov v ligi NFL. To dokazuje tudi njegova statistika, saj je Smith v dresu Dallas Cowboys med leti 1990 in 2004 skupaj zbral kar neverjetnih 18.355 jardov, s katerimi je dosegel 175 "touch-downov" ter svoji ekipi pomagal do treh šampionskih prstanov. Bil je sploh prvi igralec, ki je postal MVP tako rednega dela lige, kot tudi Super Bowla, njegova veličina pa je dobila dodatno potrditev lanskega avgusta, ko je bil Američan sprejet v NFL Hall of Fame.

Klub dolgoletni profesionalni karieri in nato tudi karieri analitika pri ESPN-u, pa je Smith vrsto let ljubiteljsko tudi igral poker. Da mu svet pokra ni tuj je med drugim dokazal lani, ko je prvič nastopil tudi na prvenstvu WSOP in na Glavnem turnirju med drugim tudi izrekel znamenite besede, ki odprejo vsak pravi poker turnir: "Shuffle up and deal!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.