Šport
869 ogledov

Legendarni komentator se poslavlja

aleš smrekar eRTeve/print screen
Po skoraj dveh desetletjih se od komentatorskega mesta poslavlja dolgoletni novinar Vala 202 Aleš Smrekar.

Novinar Aleš Smrekar, znan po tem, da je v prenosih radijske postaje Val 202 navdušeno, energično in evforično spremljal nastope slovenskih športnikov, se poslavlja od komentatorskega mikrofona.
Radijsko kariero je začel pred več kot dvajsetimi leti in v tem času poskrbel za kopico nepozabnih prenosov.

''Vsaka stvar ima logičen razvoj in ko pride do nekega zaključka, če človek razmišlja in gleda nekoliko širše, je prišel čas, da se vrnem h koreninam,'' je za RTV Slovenijo povedal Smrekar.

Ostal bo v novinarskih vodah na Valu 202. ''Čutim, da je mogoče čas, da priložnost dobijo tudi mlajši, da se posvetim kakšnim drugim temam. Res pa je tudi, da takšen ritem iz leta v leto človeka ubija. Vikendi niso prosti, zimskih počitnic ni, ker si na olimpijskih igrah ali svetovnem prvenstvu. To so majhni kamenčki v mozaiku, ki ti dajo misliti,'' je dodal Smrekar.

Na očitke, da je bil med delom včasih celo preglasen, se požvižga. ''Jaz to izklopim, ker vem, da je to del našega posla in se pač derem. 80 odstotkov je spontanosti in pravega veselja, nekaj odstotkov je pa tudi naša profesija. Poklic, ki je primerljiv z igralcem. Tudi v meni je malo igralca,'' je priznal.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:17 08.marec 2017.

    Kdaj bo spokal tist nesojen športni mrhovinar ,ki mu je alkič naredu lukno v malem mozgu ?

  • Avatar skeptik
    skeptik 12:39 08.marec 2017.

    Po svoje simpatičen evforik, nič pa ne bom pogrešal njegovega dretja. Prevečkrat ga je fajn zaneslo.