Šport
20 ogledov

Leighton nerešljiva uganka

Michael Leighton ostaja nerešljiva uganka. Odkar je prvi vratar Flyersov, ti še Žurnal24 main
Na dveh finalnih tekmah vzhodne konference lige NHL so Flyers zabili že devet golov, junak njihovega vodstva 2:0 proti Canadiensom je vratar Michael Leighton, ki še drugič zapored ni dobil niti enega gola.
Ko smo potrebovali dobro obrambo, je Leighton zanjo poskrbel. Pritiskali so, a se ni dal. To je velika zmaga.
Mike Richards

V ligi NHL sta bili v noči na sredo na sporedu drugi finalni tekmi obeh konferenc. Philadelphia Flyers so na vzhodu gostili Montreal Canadiens in zmagali s 3:0 ter v skupnih zmagah povedli z 2:0. Enako vodstvo so si po zmagi v gosteh s 4:2 proti San Jose Sharks na zahodu zagotovili hokejisti Chicago Blackhawks. Omenjeni ekipi potrebujeta za uvrstitev v finale le še po dve zmagi, Philadelphia bo skušala tretjo zmago vknjižiti v noči na petek v Montrealu, Chicago bo v petek zvečer doma sprejel San Jose.

Niti slučajno še nismo izločeni. Tokrat smo imeli zelo dobre priložnosti, kar nam daje dodatni motiv za naprej.
Brian Gionta

Blackhawks imajo v naslednjih dveh tekmah prednost domačega igrišča, ki jo bodo nedvomno skušali 100-odstotno izkoristiti. Tokrat so za neovirano zmago pri San Joseju z zadetki poskrbeli Andrew Ladd (13. minuta), Dustin Byfuglien (27.), Jonathan Toews (29.) in Troy Brouwer (47.), medtem ko je oba gola za gostitelje prispeval Patrick Marleau. Philadelphia si doma že drugič zapored ni dovolila prejeti zadetka nasprotnikov, so pa mrežo gostov s tremi goli dodobra napolnili Danny Briere (5.), Simon Gagne (36.) in Ville Leino (51.). Letalci bodo zdaj dve tekmi odigrali v Kanadi.

Liga NHL, konferenčna finala:

Vzhod
Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 3:0  /2:0/

Zahod
San Jose Sharks : Chicago Blackhawks 2:4  /0:2/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.