Šport
19 ogledov

Lekićeva: "Čas za lovoriko s Krimom"

Žurnal24 main
Krim si je v novi sezoni Lige prvakinj za cilj postavil vsaj polfinale, a vsaj osem ekip je kadrovsko in finančno močenjših od njih. Še višji cilj ima Andrea Lekić: "Vsak igralec si želi osvojiti kakšno veliko lovoriko."

Potem ko se je rokometna Liga prvakov že začela, se bo čez deset dni tudi Liga prvakinj. V njej bodo tako kot že vrsto let sodelovale tudi slovenske prvakinje, igralke Krima Mercatorja. Te bodo znova lovile vrhunski izid, najmanj, s čimer bi bile zadovoljne, je polfinale. Bo pa že prvi del tekmovanja zelo zahteven, saj Galjevičanke že v skupini D čakajo izjemno težki tekmeci. Ob Krimu bodo tam namreč igrali še hrvaška Podravka, madžarski Györ in ruska Zvezda Zvenigorod. "Polfinale bi bil zelo dober dosežek, saj lahko v hipu naštejem osem ekip, ki so v tem trenutku finančno, organizacijsko in kadrovsko močnejše od nas. To so pač dejstva, pred katerimi ne gre bežati. Če primerjamo našo ekipo in, denimo, Györ, Valceo, Larvik, Viborg in Budućnost, potem ne vem, kdo bi nas kar tako uvrstil v vrh. Lahko pa smo tam, ko se bomo povezale in ko bomo dale od sebe tisto, kar računam, da lahko," je dejala trenerka Krima Marta Bon.

Vsak igralec, ko začne trenirati, si želi osvojiti kakšno veliko lovoriko. Odločila sem se ostati v Krimu, ker je že čas, da pridemo malo dlje.
Andrea Lekić

Ta bo imela na voljo precej spremenjeno ekipo v primerjavi z minulo sezono, odšlo je osem igralk, najvidnejša med njimi je Ana Gros, ki je okrepila prav Györ, prišle pa so Hrvatica Andrea Penezić, Ana Kosmač, Sanja Gregorc, ki je bila lani na posodi v Španiji, Barbara Varlec, ki se je vrnila iz Zaječarja, kot zadnja pa se je Krimovi ekipi priključila veteranka Olga Čečkova, ki bo na desnem krilu menjava za Aljo Koren. Glavna okrepitev je Penezićeva, ki bo nova rešitev tako v obrambi kot v napadu na levi strani. Od nje v Krimovem taboru veliko pričakujejo, toda 24-letna Hrvatica pravi, da se zna spopasti s pritiskom. "Navajena sem prevzeti odgovornost. Toda tu je še Andrea Lekić, ki je nosilka ekipe. Sama si želim, da bi bile uspešne v Ligi prvakinj. Najprej, da preskočimo težko skupino, potem pa si želim najmanj polfinale," pravi nekdanja igralka Podravke.

Krim naj bi imel v tej sezoni proračun med 1,2 milijona in 1,5 milijona evrov. Kakšni so stroški selitve tekem v Stožice, kjer bo vstopnina po pet evrov, uprava kluba še ni znala (hotela) razkriti, jasno pa je, da se bodo krimovke prvič v novem domu pomerile 16. oktobra, ko bo v novi dvorani gostovala ruska Zvezda. Prvo tekmo nove sezone Lige prvakinj pa bodo igrale 10. oktobra v Koprivnici pri Podravki.

Še odločnejša je 23-letna Lekićeva, ki bi ji samo polfinale pustil grenak priokus. "Vsak igralec, ko začne trenirati, si želi osvojiti kakšno veliko lovoriko. Odločila sem se ostati v Krimu, ker je že čas, da pridemo malo dlje. Lani nas je na naši poti mogoče malo ustavila tudi moja poškodba, toda zdaj je naš klub okrepila še Penezićeva, ki je odlična igralka, in tako imamo na obeh straneh prave strelke z zunanjih položajev. Vem, da imamo težko skupino, toda če hočeš priti do uspeha, moraš preskočiti vse tekmece. Dober rezultat bi bil polfinale, toda to je res najmanj, s čimer bi še bila nekako zadovoljna. Želim pa si največ, kar je možno," pravi srbska organizatorka igre, ki je bila po lanski sezoni prav zaradi osvajanja lovorik malce v dvomih, ali ostati v Ljubljani ali ne.

"Vsekakor nas čaka vznemirljivo leto, ker je veliko negotovosti. Ena je ta, da se nas recesija močno dotika, drugo je to, da bo specifično leto, ker bodo naše reprezentantke veliko odsotne zaradi drugih obveznosti in bo tako težje stopnjevati formo, tretja pa je selitev v Stožice. Vse to so močni dejavniki, ki nas lahko delajo previdne pri napovedih," pravi Bonova, ki jo v teh dneh nekoliko skrbijo še poškodbe Ljudmile Bodnjeve, Marine Vergeljuk in Szandre Zacsik, ki še kakšen mesec ne bo pripravljena za igro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.