Šport
25 ogledov

Lep dosežek Lampičeve

Anamarija Lampič, smučarski tek Saša Despot
Na drugi tekmi novoletne turneje smučarkev tekačev je do dobrega rezultata prišla Anamarija Lampič.

Na drugi tekmi turneje svetovnega pokala smučarjev tekačev Tour de Ski je v švicarskem Val Müstairu na ženski preizkušnji na pet kilometrov s skupinskim startom slavila Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg. Najboljša Slovenka je bila na 14. mestu Anamarija Lampič.

Druga je bila danes še ena Norvežanka Heidi Weng, ki je za rojakinjo zaostala sedem sekund, tretje mesto si je z 11,4 sekunde zaostanka pritekla Finka Krista Parmakoski.

Na startu tekme je bilo pet Slovenk. Lampičeva je kot 14. zaostala 40,7 sekunde, Alenka Čebašek je bila 51. (+ 1:39,0), Vesna Fabjan 57. (+ 2:03,2), Katja Višnar 59. (+ 2.05,8), Lea Einfalt pa 62. (+ 2:32,0).

Po dveh od sedmih preizkušenj Tour de Skija vodi Oestbergova z 10,3 sekunde prednosti pred Heidi Weng. Lampičeva je v tem seštevku na 11. mestu z zaostankom 1:39 minute.

Danes so nastop že opravili tudi tekači, na 10 km s skupinskim startom je slavil Rus Sergej Ustjugov, zmagovalec uvodne tekme, pred Norvežanoma Martinom Johnsrudom Sundbyjem, vodilnim v pokalu, in Didrikom Toensethom. Edini slovenski predstavnik Miha Šimenc je bil 67.

Tekači bodo imeli na turneji zdaj prost dan, v torek pa jih v nemškem Oberstodrfu čakata preizkušnji v skiatlonu, ženske na 2 x 5 km, moške pa na 2 x 10 km.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.